Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Звіт про роботу педагогів ОБХТ за період 06.-12.03.23

13/03/2023

У період з 06.03 до 12.03. для онлайн-розкладу заняття в синхронному та асинхронному режимах на наступний тиждень запропонували всі керівники гуртків ОБХТ, а також керівники т/в МАН в Миколаївській області. З дітьми-переселенцями з м. Херсон у синхронному режимі проводить заняття керівник гуртка ДУМ «Колаж» Л. Ігнатьєва.

Результати творчої роботи вихованців педагоги продовжують висвітлювати на сторінці ОБХТ та гуртків у соціальних мережах Viber, Facebook, Instagram та каналі YouTube.

07 березня відбулась онлайн-нарада для педагогів у змішаному режимі. Розглянуто такі питання:

- заповнення журналів гурткової роботи;

- підготовка до чергового засідання педагогічної ради № 1;

- підготовка до проведення підсумкових занять у гуртках за ІІ півріччя 2022-2023 н.р.

Вікторія Панченко, керівник гуртка «Школа журналістики», протягом звітного періоду підготувала онлайн-розклад на наступний тиждень та провела низку онлайн-занять. До 209 річниці з дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка разом з вихованцями підготувала колективний відеоролик з цікавими фактами про життя митця, який розміщено на сторінці ОБХТ у фейсбуці. Також проведена вікторина про життя і творчість Кобзаря.

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (керівник Наталія Губська) на заняттях малювали фарбами та олівцями перші весняні квіти; розвивали вміння за допомогою лінії передавати форму предмета. Гуртківці однієї з груп з пластикової пляшки на занятті виготовили сувенір-подарунок – ведмедика з цукерками. Творчо виконані роботи вихованців розміщено на сторінках ОБХТ та гуртка на платформі Facebook. Наталія Михайлівна опрацювала теоретичний матеріал за інтернет-ресурсами, передивилась майстер-класи, виготовила зразки запланованих робіт.

Вихованці гуртка ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна, на занятті створили роботу у змішаній техніці (живопис та паперопластика) – малюнок «На зустріч весні». Зобразили фрагмент велосипеда на блакитному фоні, виготовлені з паперу методом скручування квіти помістили в корзину. Завершили роботу додаванням кольорових крапель (метод набризку щіткою для чищення зубів). В суботу вихованці виконали малюнок «Весна іде – красу несе». Перед початком малювання гуртківці переглянули картинки з пейзажами, на яких зображена природа весною. Також вихованки Бідаш Аліна та Лозова Мирослава продекламували вірші про весну.

Малюнок для старшої групи та молодшої розрізнялись рівнем складності. Для старшої групи запропонований пейзаж був ускладнений багатоплановістю та колористикою. Діти також використали елемент техніки

нетрадиційного малювання – «малюнок ватними паличками».

За результатами Всеукраїнського багатожанрового дистанційного конкурсу «Україна має талант» вихованці отримали 6 перших місць і 2 других місця. Диплом за 1 місце отримали вихованці молодшої групи: Лисенко Марк, Ярошенко Софія, Лозова Мирослава, диплом за 2 місце отримали Сакун Вероніка та Нікітченко Артем. Диплом за 1 місце отримали вихованці старшої групи – Лозова Ангеліна, Воєхевич Анастасія, Бідаш Влад.

За результатами VII Міжнародного багатожанрового дитячого онлайн

фестивалю-конкурсу «Мій пухнастий друг» (конкурс присвячено Міжнародному Дню котів) 2 вихованки отримали дипломи ІІІ ступеня (Ярошенко Софія, Воєхевич Анастасія), 1 вихованець – Лисенко Марк отримав диплом ІІ ступеня.

Вихованці «Зразкового художнього колективу» ансамблю сучасного танцю «Свято мрій» (керівник Наталія Томова) та «Зразкового художнього колективу» хореографічного колективу «Зорянка (керівник Тетяна Даниленко) взяли участь у Міжнародному багатожанровому двотуровому благодійному конкурсі мистецтв Ancona Fest. Міжнародний проект Україна-Італія громадської організації «Крила життя», який проводився з 01 до 08 березня в м. Анкона (Італія) дистанційно з метою підтримки талановитих виконавців, розкриття їх творчого потенціалу, обміну творчим досвідом між учасниками та керівниками, підтримки миру та територіальної цілісності України, відродження, збереження і розвитку національної культури.

На онлайн-заняттях хореографічного гуртка «Зорянка» вихованці підготовчої групи стрибали на скакалці, вивчали танцювальну варіацію; діти молодшої групи виконували вправи на розвиток музичного слуху, також вивчали танцювальну варіацію; діти середньої групи працювали над координацією рухів; старші вихованці займалися стретчингом, опрацьовували нову танцювальну варіацію.

До річниці з дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка керівник студії естрадного співу «Сузір’я» Людмила Доленко разом з вихованцями виклала пізнавальний матеріал про митця та запропонувала дітям послухати пісні на слова Кобзаря.

Керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В. Раскіна, С. Раскіна, Д. Раскін продовжують працювати з вихованцями в мобільному додатку Google Classroom, де розміщують завдання та посилання на заняття в ZOOM. Протягом тижня педагоги робили зйомки відеозанять для онлайн-розкладу, а також взяли участь у різних ZOOM-лекціях, які проводили одні з найкращих тренерів і танцюристів світу для підтримки українських танцюрів. А саме:

- 10-ти кратні чемпіони світу з латиноамериканських танців у категорії «Професіонали» Riccardo Cocci & Yulia Zagoruychenko (USA) – лекції 07, 08 березня.

- лекції від Darren Hammond & Marina Steshenko (South Africa – Ukraine) 07, 08 березня.

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня працювала над підготовкою та проведенням онлайн-занять та індивідуально-групових занять для тимчасово переміщених вихованців на тему «Весела гусінь». Лариса Анатоліївна підготувала ескізи, зразки необхідних виробів для демонстрації вихованцям під час занять. Підготувала фото дітей та виготовлених ними робіт для викладення у стрічку на Facebook. Займалась самоосвітою, працювала з інтернет-ресурсами, переглянула в інтернеті відеороліки та майстер-класи з технології виготовлення виробів технікою «джутової філіграні». Розіслала батькам вихованців  положення про участь у Благодійному багатожанровому онлайн-фестивалі творчості «Хай буде весна».

07 березня в гуртку «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко та Дмитро Чуприна, до дня народження Тараса Шевченка проведено тематичний квест «Тарас Шевченко – майстер слова та пензля». Гравцям потрібно було виконати певні завдання на станціях, а в ході гри на учасників чекали несподівані перешкоди та бонуси за правильність відповідей та швидкість.

11 березня в гуртку започатковано проведення дискусійного кіноклубу «Квиток до майбутнього». Мета створення кіноклубу – сформувати територію розвитку особистості вихованців через перегляд інтелектуальних фільмів та їх обговорення. Перший кінофільм, який подивилися вихованці, – документальна трилогія Артема Шевченка «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі». Ця стрічка розповідає про повітряно-десантну спецоперацію ГУР в оточеному ворогом Маріуполі.

Всі новини →