Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

«2 0 2 3агартовані війною»: Міжнародна онлайн зустріч лідерів учнівського самоврядування до річниці повномасштабного вторгнення.

27/02/2023

 

24 лютого 2023 року… Ми пережили рік війни… Ми витримали 4 хвилі нереальних викликів: несподіване вторгнення, психологічний шок; активні воєнні дії та знищення або пошкодження закладів освіти, що змусило сотні тисяч учасників освітнього процесу переїхати і адаптуватись до умов нового місцеперебування; реорганізація і адаптація до навчального процесу в умовах активного воєнного стану; удари по об'єктах критичної енергоструктури, відключення електрики та інтернету.

Ми навчились пристосовуватись до обставин, щоб рухатись вперед Війна триває… Гинуть наші викладачі і вихованці … Але ми тримаємо свій освітянський фронт!

22 лютого 2023 року Українським державним центром позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України проведено Міжнародну онлайн зустріч лідерів учнівського самоврядування «2 0 2 3агартовані війною», присвячену річниці повномасштабного вторгнення.

У заході взяли участь представники 18-ти областей: Вінницької, Волинської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Кіровоградської Київської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Черкаської та наші лідери, які зараз знаходяться за кордоном у Польщі, Канаді, Італії, Іспанії, США. Учнівська молодь з усієї України мала можливість розповісти про власні емоції, переживання, страхи та радощі за цей страшний рік.

Від Миколаївської області взяла участь в онлайн зустрічі президент Миколаївського обласного учнівського самоврядування Зворигіна Дар’я, вихованка гуртка «Відповідальне лідерство – шлях до успіху» обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради (керівник Чуприна Д.О.).

Дар’я розповіла про те, що рідна Миколаївщина та місто Миколаїв в якому вона прожила усе своє життя наразі в руїнах. Школи, університети, адмінбудівлі, все це перетворилось на пам'ятник рашистського «визволення» моєї малої Батьківщини. Частинка її душі зруйнована, проте, не зруйнована віра, віра у щасливе майбутнє нашої країни, у мир на нашій землі.

Зі словами подяки лідери України звернулися до своїх наставників, старших колег та однолітків, які воюють, волонтерять та наближають нашу Перемогу.

Міжнародну онлайн зустріч лідерів учнівського самоврядування «2 0 2 3агартовані війною» можна переглянути на YouTube каналі УДЦПО, перейшовши за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=32RQzlbW_7U  

  

 

 
 

 

Всі новини →