Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Заходи, що проведені з 21 до 23 лютого 2023 року

23/02/2023

   21 лютого 2023 року кафедрами теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій і філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в дистанційному форматі проведено обласний семінар для заступників директорів з виховної роботи, учителів історії, керівників гуртків і координаторів учнівського освітнього проєкту «Воїни Світла».

Мета семінару – формування національної свідомості та патріотизму учасників освітнього процесу через відзначення героїзму українських військових, які беруть участь у російсько-українській війні.

Учасники ознайомилися з узагальненими результатами навчально-виховного проєкту «Ланцюг поколінь» та концептуальними і методичними засадами реалізації учнівського освітнього проєкту «Воїни світла».

У ході заходу присутні мали можливість опрацювати метод глибинного інтерв’ю як спосіб збору даних учасників та очевидців російсько-української війни.

Координаторами проєкту окреслено кроки й терміни реалізації проєкту, визначено учасників інтерв’ювання.

Атмосфера продуктивної партнерської взаємодії змотивувала розпочати формування пошукових груп у своїх закладах освіти. 

Протягом січня – лютого 2023 року педагоги Миколаївщини практично доводили свою професійну компетентність, індивідуальну майстерність, власні педагогічні знахідки й методичні прийоми в таких випробуваннях: «Тестування», «Методичний практикум», «Дистанційний урок».

22–23 лютого 2023 року відбулася урочиста церемонія віншування переможців і учасників головного професійного конкурсу «Учитель року – 2023». Педагоги змагалися у 4 номінаціях: «Захист України», «Основи здоров’я», «Початкова освіта» та «Фізична культура».

З вітальним словом до конкурсантів звернулася директорка департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Алла Веліховська. Вона зазначила: «Всеукраїнський конкурс «Учитель року» покликаний формувати нове покоління освітян. Вони завжди були прикладом для суспільства. Вони так само, як їх учні, чекають оцінки власної діяльності, доброго слова, що стимулюватиме їх працювати ще наполегливіше в боротьбі добра зі злом, у боротьбі за мир і щасливе майбутнього нашої країни».

Традиційно привітав учасників Василь Шуляр, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, заслужений учитель України, заступник голови організаційного комітету всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023». Він зауважив, що саме педагоги відіграють роль орієнтира й наставника для тих, хто тільки шукає свій шлях у житті. Приєднався до теплих вітань і подякував усім причетним до проведення конкурсу за патріотичну позицію, титанічну працю, творчі пошуки й здобутки, відданість учительській справі – вагомій складовій національної міцності нашої держави.

Голови журі оголосили імена переможців і лауреатів у кожній номінації, привітали учасників, побажали освітянам досягнення нових вершин.

Вітаємо справжніх учителів майбутнього, які в умовах воєнного стану мають сили навчати і вести за собою!

Всі новини →