Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Чим живуть педагоги ОБХТ

20/02/2023

У період з 13.02 до 19.02. для онлайн-розкладу заняття в синхронному та асинхронному режимах на наступний тиждень запропонували всі керівники гуртків ОБХТ, а також керівники т/в МАН в Миколаївській області. З дітьми-переселенцями з м. Херсон у синхронному режимі проводить заняття керівник гуртка ДУМ «Колаж» Л. Ігнатьєва.

Результати творчої роботи вихованців педагоги продовжують висвітлювати на сторінці ОБХТ та гуртків у соціальних мережах Viber, Facebook, Instagram та каналі YouTube.

            15 лютого керівник секції т/в МАН «Українська мова» Світлана Каленюк провела чергове онлайн-заняття з української для педагогів ОБХТ, під час якого присутні ознайомились з морфологічними особливостями різних частин мови та їх відмінюванням, вживанням іменників у формі кличного відмінка, опанували правила утворення чоловічих і жіночих імен по батькові тощо. У заході взяли участь педагоги Тетяна Даниленко, Лариса Ширченко, Людмила Шепелевич, Лариса Ігнатьєва, Наталія Губська. Педагоги вірять, що такі заняття допоможуть їм пізнати українську мову такою, яка вона є, – із суржиком, варіативною вимовою.

            Педагоги Тетяна Даниленко, Людмила Шепелевич, Наталія Губська, Вікторія Панченко взяли участь в Акції «Все є Україна. Все є перемога. Все є ЗСУ», яка відбулась 16.02.2023 о 14:00 в музичній гостинній Миколаївського академічного художнього драматичного театру (вул. Адміральська, 25).

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня працювала над підготовкою та проведенням групових та індивідуальних онлайн-занять. Діти закріпили теми: технологія виготовлення виробів змішаною технікою та технологія виготовлення іграшок-сувенірів з фетру. Педагог підготувала викрійки та зразки необхідних іграшок для демонстрації на заняттях вихованцям. Підготувала фото вихованців та виготовлених ними робіт для викладення у стрічку на Facebook. Займалась самоосвітою, працювала з інтернет-ресурсами, переглянула майстер-клас з технологій виготовлення ляльки з капрону «Оберіг», «Лялька Благополучниця». Лариса Ігнатьєва подала заявку на участь вихованців у VII Міжнародному багатожанровому дитячому онлайн фестивалі-конкурсі «Мій пухнастий друг», присвяченому Міжнародному дню котиків (1 березня).

            Педагоги Світлана Горшкова, Наталія Томова, Тетяна Даниленко пройшли курси підвищення кваліфікації при МОІППО з 13 до 16 лютого 2023 р.: «Керівники гуртків художньо-естетичного напряму» (хореографія, декоративно-прикладне мистецтво).

            Вікторія Панченко, керівник гуртка «Школа журналістики», протягом звітного періоду провела низку онлайн-занять, підготувала онлайн-розклад на наступний тиждень.

            Тетяна Даниленко, керівник хореографічного колективу «Зорянка» подала заявку та зарахована для участі в Міжнародному благодійному двотуровому конкурсі мистецтв Land of Talents  (Україна – Італія) «ANKONA FEST», який відбудеться з 01.03-08.03.2023.

            Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (керівник Наталія Губська) на заняттях працювали в техніці «папероплатика»: створювали костюм середньовічної принцеси. Творчо виконані роботи вихованців розміщено на сторінках ОБХТ та гуртка на платформі Facebook. Наталія Михайлівна опрацювала теоретичний матеріал за інтернет-ресурсами, передивилась майстер-класи, виготовила зразки запланованих робіт.

            Людмила Шепелевич, керівник вокальної студії естрадного співу «Дивограй», протягом тижня проводила онлайн-заняття та записувала відео занять для онлайн-розкладу на наступний тиждень.

            15 та 17 лютого вихованці гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко та Дмитро Чуприна, взяли участь у майстер-класах «Нові формати РАДІО» та «Як підготувати медіапроєкт», які були проведені у рамках підготовки до Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах». Організатор заходів – інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС» Київський Палац дітей та юнацтва. Спікер зустрічей – музичний редактор, член журі в номінації «Радіоробота» Валентин Корнієнко та журналістка Вікторія Гуменюк.

            На онлайн-зустрічі «Нові формати радіо» були розглянуті питання:

- адаптація форматів мережевих радіостанцій до сучасних реалій;

- зміна форматів та наповнення станцій;

- яка музика зараз є популярною на радіостанціях;

- як підготувати стильну фестивальну роботу.

            На майстер-класі «Як підготувати медіапроєкт» розглянуті питання:

- запровадження проєктів;

- формування ідеї проєкту;

- просування проєктів;

- можливості публікації на сайті truthfulreporting найкращих робіт із секції «Медіапроєкт».

            Ірина Василенко з 15.02-17.02 взяла участь у відкритому методичному фестивалі «KYIV M – FEST-2023» «Заклад позашкільної освіти – освітній хаб майбутнього». Організатор – Київський Палац дітей та юнацтва. Основні заходи фестивалю – це виступи провідних українських педагогів, психологічні рекомендації щодо допомоги та емоційної підтримки учасників освітнього процесу в умовах дистанційного навчання, презентація педагогічних проєктів.

            Вихованці ансамблю сучасного танцю «Свято мрій», керівник Наталія Томова, взяли участь у Міжнародному двотуровому багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв «Світ збирає друзів» UkraineBulgaria, який відбувся 16-17 лютого з метою підтримання талановитих виконавців, підвищення художньої майстерності виконавців, залучення до мистецтва,  обдарованих дітей та молоді, сприяння їх подальшому професійному самовизначенню, а також відродження, збереження і розвиток національної культури;  знайомство з кращими солістами та ансамблями народного та сучасного мистецтва, встановлення творчих контактів між учасниками, обмін досвідом роботи; створення умов для підтримки та розвитку  мистецтва. За рішенням журі учасники отримали на фестивалі-конкурсі Гран-прі в номінації «Сучасна хореографія», вікова категорія 14-15 років. Наталія Томова отримала Подяку.

            Керівник студії естрадного співу «Сузір’я» Людмила Доленко протягом звітного тижня проводила онлайн-заняття з вихованцями та редагувала навчальну програму гуртка до перезатвердження.

Керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В. Раскіна, С. Раскіна, Д. Раскін продовжують працювати з вихованцями в мобільному додатку Google Classroom, де розміщують завдання та посилання на заняття в ZOOM. Протягом тижня педагоги робили зйомки відеозанять для онлайн-розкладу, а також взяли участь у різних ZOOM-лекціях, які проводили одні з найкращих тренерів і танцюристів світу для підтримки українських танцюрів. А саме:

            - 10-ти кратні чемпіони світу з латиноамериканських танців у категорії «Професіонали» Riccardo Cocci & Yulia Zagoruychenko (USA) – лекції 14, 15 лютого.

            - лекції від Darren Hammond & Marina Steshenko (South Africa – Ukraine) 14, 15 лютого.

     Вихованці гуртка ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна, протягом тижня продовжили працювати в нетрадиційних техніках і виконали роботи у змішаній техніці «Кіт і акваріум». На заздалегідь загрунтованому фоні виконали малюнок кота методом примочування, а також використали метод набризку при зображенні акваріума. Діти старшої групи виконали на чорному фоні «Солодкий натюрморт». На суботньому занятті вихованцям було запропоновано покроковий майстер-клас виконання малюнка «Перші кроки весни».

Всі новини →