Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Лідери дискутують

20/02/2023

16 лютого в Україні святкують особливе свято — День єднання. Головна мета цього дня — показати єдність українського народу на тлі військової загрози. 

17 лютого з нагоди відзначення Дня Єднання було проведено Круглий стіл лідерів учнівського самоврядування Миколаївської області присвячений Дню єднання «Роковини війни. Як змінилась робота учнівського самоврядування за рік».   У заході взяли участь 55 учасників з усієї області.

Захід розпочала Щукіна Лариса Вікторівна директор обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради,  Заслужений працівник освіти України, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеня. Лариса Вікторівна зазначила: «Сьогоднішня наша зустріч є можливістю обміркувати важливі теми, привернути увагу спільноти до захисту прав учнів закладів освіти під час війни, умов безпеки, навчання та розвитку дітей.

Майже рік війни триває оборона на освітньому фронті, а держава продовжує створювати умови для реалізації здібностей дітей, робить усе можливе задля безпеки кожного українця. В умовах сьогодення слово «захист» гостро підкреслює, що є й «напад». Напад на свободу, життя та права. Попри все та всупереч війні держава дбає про найважливіше – права дітей на освіту та розвиток. Наші лідери, як сотні тисяч дітей України, дванадцятий місяць війни доводять, що вони – діти сильної країни. Війна руйнує, а ми створюємо альтернативу. Бо ми міцні духом, єдині та незламні. Ви - реально наше майбутнє. Хочеться побажати вам ефективного учнівського самоврядування, врахування ваших думок, реалізації всіх ваших планів. Сподіваємось на ваші цікаві ініціативи. Знайте, що департамент освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації завжди підтримає активну молодь та їх ініціативи».

 Також до заходу доєднались гості Калюжна Оксана Миколаївна, депутатка Миколаївської обласної ради , заступниця голови постійної комісії з питань науки і освіти, інновацій, молоді, сім’ї і спорту, культури та духовності та Нотевський Євгеній Вячеславович, Президент громадської організації «Миколаївська обласна організація лідерів молодіжного самоврядування «Молодь – майбутнє нації», виконавчий директор Організації роботодавців «Об‘єднання роботодавців та підприємців Первомайська», депутат Первомайської міської ради.

Оксана Миколаївна була вперше присутня на заході обласного учнівського самоврядування та була дуже приємно здивована тим, що лідери Миколаївщини продовжують працювати в непрості часи для країни, для українських дітей. Війна в Україні, яку підступно розв’язали рашисти, змінила формат традиційних зустрічей. А робота лідерів учнівського самоврядування трансформувалась здебільшого у волонтерську діяльність: збір коштів для ЗСУ,  турбота за людьми похилого віку та меншими дітьми. І звичайно, виготовлення маскувальних сіток. Багато хто змушений був змінити місце проживання – залишити окуповані території або взагалі виїхати з батьками за кордон.

«Для нас дуже важливо повернути вам дитинство і віру в майбутнє. Саме ви зробите нашу країну великою, незалежною та європейською державою. Бережіть себе та своїх близьких і продовжуйте вчитися. Разом ми переможемо!» - зазначила Оксана Миколаївна.

Лідери мали змогу продемонструвати приклади своєї роботи на публіку, поставити питання один одному та обмінятися досвідом, та дуже зацікавили своїми проєктами наших гостей.

Психологічні лайфгаки лідерам надала Лариса Анатоліївна Ширченко, практичний психолог обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради.

Наприкінці зустрічі лідери визначили пріоритетні напрямки діяльності та домовились між собою про взаємовигідне співробітництво.  

Всі новини →