Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Юні краєзнавці Миколаївщини серед призерів Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

06/02/2023

На початку лютого 2023 року Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді підведено підсумки ІІІ туру Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» (далі – Експедиція). Учасники Експедиції протягом двох років проводили краєзнавчу пошукову, науково-дослідницьку роботу, збирали фактичний матеріал, статистичну інформацію, проводили польові дослідження. На ІІ (обласний) тур Експедиції, який проводився Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) упродовж листопада – грудня 2022 року, на розгляд журі свої дослідницькі надбання надіслали представники 16 територіальних громад області. Кращі роботи були представлені на всеукраїнському етапі. І хоч цього разу представництво нашої області не було таким широким, як у попередні роки, та все ж усі пошуково-дослідницькі проекти юних краєзнавців Миколаївщини серед призерів ІІІ туру Експедиції.

Отже, відповідно до підсумкових протоколів Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна», друге місце посіли:

- у напрямі «Духовна спадщина мого народу»: автори роботи «Бойківське поселення у селищі Криве Озеро», пошукова група гуртка «Історичне краєзнавство» МОЦНПВТК УМ (керівник Антоніна Коваль);

- у напрямі «Геологічними стежками України»: автори роботи «Четвертинний покрив та палеографічні умови формування відкладів території басейну річки Інгул (на ділянці від Софіївського водосховища до с. Ганнівка)», пошукова група гуртка «Географічне краєзнавство» МОЦНПВТК УМ (керівник Олена Овсяннікова);

- у напрямі «Географія рідного краю» автори роботи «Дослідження гирлових ділянок Південного Бугу від села Олександрівка до міста Миколаєва», пошукова група гуртків «Географічне краєзнавство» та «Спортивний туризм» МОЦНПВТК УМ, (керівники: Сергій Мартинов та Олена Овсяннікова).

Участь у Всеукраїнській краєзнавчій експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» – це залучення дітей та молоді до активної пошуково-дослідницької діяльності з вивчення історичної та культурної спадщини, природного різноманіття та заповідного фонду рідного краю. Цього року червоною ниткою в роботах учасників проходили ідеї незламності духу, віри в Перемогу України, прагнення вивчати і зберігати матеріальну та духовну спадщину свого народу.

Вітаємо юних дослідників-краєзнавців та керівників з блискучими результатами на Всеукраїнському етапі експедиції!

 

Всі новини →