Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Патріотичний марафон - 2023

01/02/2023

Вже традиційно у другій половині січня до Дня Соборності України Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проводиться «Патріотичний марафон» для учнівської молоді, активістів та громадських діячів. Цього року організатори запропонували учасникам різноманітну програму, де кожен міг знайти можливість себе проявити. Хід заходів висвітлювався в групі МОЦНПВТК УМ  (https://www.facebook.com/nikturcentr) і на сторінці відділу національного та патріотичного виховання закладу (https://www.facebook.com/groups/2097178687279428) у соціальній мережі Facebook.

У рамках Патріотичного марафону проходив обласний етап фотовиставки «Україна – це ми!» (до 25 січня). Творча учнівська та студентська молодь з різних куточків Миколаївщини представила понад 890 фоторобіт, які просякнуті любов’ю до своєї держави і її народу, гордістю бути українцем, вдячністю до тих, хто боронить незалежність і державний суверенітет України.

 Усі бажаючі долучились до відео-челенджу «Україна в серці» (17 – 24 січня), підготувавши привітання до Дня Соборності України (вірш, фрагмент пісні, танок, декламація авторського тексту тощо) і розмістивши його в мережі Facebook з хежтегом  #МОЦНПВТК _УМ_День_Соборності). Активними у цьому заході були представники (учні, вихованці, педагоги) закладів освіти Єланецької, Ольшанської, Новобузької, Веснянської,  Шевченківської, Первомайської територіальних громад, а також міст Очакова, Вознесенська, Первомайська, Миколаєва, Нового Бугу.

Змістовними та цікавими були зустрічі учасників кіноклубу «Ті, хто змінили нашу історію», у ході яких відбувся обмін враженнями та думками від перегляду художніх фільмів «Пекельна хоругва» (19 січня) і «Заборонений» (27 січня). Фахову оцінку історичним обставинам, на тлі яких відбувався перебіг подій у фільмах, надали кандидат історичних наук, заступник директора з наукової роботи Миколаївського обласного краєзнавчого музею Валерій Валерійович Чернявський та методист МОЦНПВТК УМ Ірина Анатоліївна Ємельянова. А з особливостями літературної творчості Василя Стуса і виданнями про поета, правозахисника та Героя України, що зберігаються у фондах Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки, учасників кіноклубу познайомила завідуюча відділом документів і наукових розвідок з питань краєзнавства Анна Анатолівна Трокай. Усі бажаючі могли також поділитись своїми думками з приводу фільмів на інтерактивній дошці спільної роботи PADLET.

До участі в інтелектуальній грі-вікторині «Від козаків до кіборгів» (27 січня) зареєструвалися 26 команд (однак, на жаль, враховуючи труднощі сьогодення, лише половина з них змогли доєднатись). Змагались в ерудиції  та знаннях з історії України, її державності, українського війська і зброї,  загальновійськових питань здобувачі освіти Шевченківської, Новобузької, Новомар'ївської, Мигіївської територіальних громад, міст Миколаєва і Очакова. У запеклій боротьбі, з невеликою перевагою, перемогу в інтелектуальній  грі здобула команда «Козацький південь» Миколаївського ліцею № 2. Серед призерів – команда  «9-А» Миколаївської ЗОШ № 46 (друге місце), команда «Інтелект» Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району м. Миколаєва (ІІІ місце). Вітаємо призерів та переможців.

Організатори заходу вдячні всім учасникам за активність у  «Патріотичному марафоні-2023». Наша творчість та знання для Перемоги!

 

 

Всі новини →