Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Відбулось чергове заняття «Школи молодого керівника походів»

31/01/2023

Методисти Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) продовжили проведення занять у рамках довготривалого семінару-практикуму підвищення кваліфікації педагогічних працівників «Школа молодого керівника походів» (далі – Школа).

У січні понад 30 учасників Школи під час самостійної практичної роботи знов зустрічались з прикладною, але від того не менш цікавою, дисципліною «Топографія» та опановували базові вміння з орієнтування.

У ході лекційного курсу Школи обговорювали дуже важливі для кожного керівника речі: робота з нормативними документами та безпека походів.

Методист МОЦНПВТК УМ Гладка Олена Володимирівна у ході розкриття питання «Правила організації і проведення спортивних походів» надала учасникам Школи дієві алгоритми підготовки документації для випуску групи у спортивний туристський похід та докладно зупинилась на нюансах формування туристської спортивної групи. Присутні отримали перелік документів, який необхідно знати кожному керівнику туристської групи, щоб походи проходили не тільки цікаво, але й безпечно.

Але одним знанням документів безпечним похід не зробиш. Потрібні ще розуміння того, які бувають небезпеки в поході, і як їм запобігти, а якщо небезпечна ситуація таки виникла – то як діяти, щоб звести її наслідки до мінімуму. Саме про це й говорили на лекції методиста МОЦНПВТК УМ Трощенка Володимира Олександровича «Безпека проведення походів». Практикоорієнтованого характеру теоретичному матеріалу надали здійснений спікером детальний аналіз та розбір нещасних випадків, які трапилися в реальній ситуації з іншими спортивними групами. Окремо Володимир Олександрович акцентував увагу на необхідності керівнику походу зберігати спокій і діяти, навіть у дуже важкій ситуації. Дуже корисне вміння і в наші непрості часи.

Дякуємо спікерам за цікаві лекції  і корисні рекомендації. Запрошуємо усіх учасників Школи до не менш плідної роботи у лютому!

 

Всі новини →