Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

«Військові обереги Захисникам і Захисницям України»

04/01/2023

   Одинадцятий місяць триває повномасштабна російська терористична війна проти України. Одинадцятий місяць рашисти закидають нас ракетами і шахедами, бомбами і снарядами, мінами і кулями, намагаючись зламати волю українського народу.

Ганебно програючи на фронті нашим славним ЗСУ, рашисти підступними ударами по мирних містах і об’єктах життєвого забезпечення населення намагаються позбавити нас електрики, тепла і зв’язку.

Але українські діти, навіть в таких умовах, разом із дорослими, зробили для наших військових особливі – «Вишивані обереги» до Дня святого Миколая!

Українським державним центром позашкільної освіти з 01 по 20 грудня 2022 року був проведений Всеукраїнський фестиваль мистецтв «Військові обереги від Святого Миколая» (дистанційний формат).

Для участі у Всеукраїнському флешмобі потрібно було зробити кілька кроків:

Крок 1: Визначити, для кого саме (захиснику чи захисниці) і який саме Вишиваний Оберіг буде створений – сорочку вишиванку, рушник або браслет.

Крок 2: Перевірити, чи всі необхідні ресурси є у в наявності для створення оберегу: тканини, нитки, голки, свічки і т.п.

Крок 3: Підібраіти вишивані символи та елементи для оберегу та намалювати ескіз оберегу із на аркуші А4, щоб перевіряти процес під час його виготовлення.

Крок 4: Готовий оберіг сфотографувати і розмістити у себе на сторінці в соцмережі та на сторінці закладу освіти або гуртка з хештегом #оберегисвятогомиколая

Крок 5: Передати зроблені Обереги конретному захиснику або захисниці із спеціальною листівкою-описом якостей цього оберегу та побажаннями новому власнику!

Хвилю створення оберегів для українських воїнів підхопили діти з усіх куточків нашої батьківщини!  

Участь у фестивалі взяли 2538 дітей з Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Миколаївщину на фестивалі масово представили учні/вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти, і 150 з них, відповідно до підсумкового наказу Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України від 20.12.2022 № 12-07,  були нагороджені дипломами учасників Українського державного центру позашкільної освіти, це майстри та майстрині закладів освіти Веснянської, Дорошівської, Горохівської,  Зеленогайської, Мостівської, Новомар'ївської Степівської, Шевченківської сільських рад; Березанської, Воскресенської, Доманівської, Єланецької, Казанківської селищних рад; Миколаївської, Новоодеського, Первомайської, Снігурівської міських рад.

Відео – стислу розповідь про результати проєкту з виготовлення оберегів для захисників України можна переглянути, перейшовши за покликанням: https://udcpo.com.ua/%d0%b2%d1%96%d0%b9%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%be%d0%b2%d1%96-%d0%be%d0%b1%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8-%d1%81%d0%b2%d1%8f%d1%82%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%bc%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%8f-2022/

Електронні дипломи розміщені за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1uUd6DgTRYI9LEuhI3qJ4hE6tMW_A63nB?usp=share_link

 

Всі новини →