Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Робочий тиждень педагогів ОБХТ

26/12/2022

На поточному тижні для онлайн-розкладу заняття в синхронному та асинхронному режимах на наступний тиждень запропонували всі керівники гуртків ОБХТ, а також керівники т/в МАН в Миколаївській області. З дітьми-переселенцями з м. Херсон у синхронному режимі проводить заняття керівник гуртка ДУМ «Колаж» Л. Ігнатьєва.

Результати творчої роботи вихованців педагоги продовжують висвітлювати на сторінці ОБХТ та гуртків у соціальних мережах Viber, Facebook, Instagram та каналі YouTube.

Вікторія Панченко, керівник гуртка «Школа журналістики» протягом звітного тижня підготувала і провела онлайн-заняття, а також рубрику «Корисні поради» на тему «Як бути стильними взимку». У рубриці ведуча Дар’я Журавель розповіла про модний одяг зими 2022-2023 рр. та ділиться актуальними порадами. Вихованці студії естрадного співу «Сузір’я», керівник Людмила Доленко, протягом тижня співали різдвяні колядки та щедрівки; новорічні пісні та про Святого Миколая. Новорічна тема сьогодні – одна з найулюбленіших у дітей. Записали нову дуетну пісню старшої групи колективу на диктофон для з’єднання голосів. Протягом тижня підготували та відправили заявки для участі у Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі естрадної пісні «Різдвяна зіронька» (онлайн формат) в м. Мукачево.

Керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В. Раскіна, С. Раскіна, Д. Раскін продовжують працювати з вихованцями в мобільному додатку Google Classroom, де розміщують завдання та посилання на заняття в ZOOM. Протягом тижня педагоги робили зйомки відеозанять для онлайн-розкладу, а також взяли участь у різних ZOOM-лекціях, які проводили одні з найкращих тренерів і танцюристів світу для підтримки українських танцюрів. А саме:

1. 10-ти кратні чемпіони світу з латиноамериканських танців у категорії «Професіонали» Riccardo Cocci  & Yulia Zagoruychenko (USA) – лекції 14 грудня.

2. Лекції від Darren Hammond & Marina Steshenko ( South Africa – Ukraine) 14 грудня.

Вихованці всіх груп гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (керівник Наталія Губська) натхненно і творчо попрацювали на онлайн-занятті на тему «Малювання та виготовлення з різних матеріалів новорічних іграшок. Діти опанували технологію виготовлення іграшки з вати. Виконали практичну роботу з виготовлення іграшки – пташки: малювали пташку та робили її з вати і фольги, а потім розфарбовували. Творчо виконані поробки вихованців можна побачити на сторінках ОБХТ та гуртка платформи Facebook. Наталія Михайлівна опрацювала теоретичний матеріал за інтернет-ресурсами, передивилась майстер-класи, виготовила зразки запланованих декоративних робіт. Наталя Михайлівна також проводила індивідуальну роботу з дітками, які не встигли виконати роботу.

Тетяна Даниленко, керівник хореографічного колективу «Зорянка», незважаючи на планові відключення електроенергії протягом тижня проводила онлайн-заняття, а в рамках самоосвіти прослухала вебінар на тему: «Розвиток соціальних навичок у дітей: ігри та вправи для розвитку уяви та мислення». Учасники вебінару розглянули поняття «soft skills» та усвідомили важливість їхнього розвитку у дітей; ознайомились з інструментами, завдяки яким діти навчаться співпрацювати, чути один одного та домовлятись; набули вміння застосовувати ігрові методики для отримання бажаного результату.

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня працювала з інтернет-ресурсами щодо самоосвіти, підготувала та провела індивідуально-групові заняття в онлайн-режимі, а також заняття з тимчасово переміщеними дітьми, під час яких вихованці виготовляли новорічні ялинкові прикраси. У разі неможливості долучитися до онлайн-заняття з причини відключення електроенергії діти самостійно виготовляли ялинкові прикраси та сувеніри за знайденими в інтернеті викрійками або тими, що розміщені керівником гуртка у Google Класі.

Вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, взяли участь у ХХVІ конкурсі української патріотичної пісні «Червона калина-22», який проводився в Миколаєві з метою  відродження української патріотичної пісні, національної культури, духовності та історії країни. Цьогоріч учасники конкурсу отримали такі призові місця:

- Пісна Єлизавета – диплом ІІ ступеня;

- Степанова Єлизавета – диплом ІІІ ступеня;

- вокальний ансамбль «Дивограй» – диплом ІІІ ступеня.

            Вітаємо учасників-переможців та бажаємо подальших успіхів!

            Керівники гуртка «Школа журналістики» Ірина Василенко, Дмитро Чуприна провели для вихованців конкурс-гру «Пресбій» за темою «ФОТОжурналістика». Гуртківці взяли участь у медіагрі за допомогою навчальної платформи Kahoot, презентували власні проєкти «ФотоЛайфхаки для фотографів-початківців».

            До Дня Святого Миколая проведено виховний захід «Добро і милосердя Святого Миколая».

            Вихованці старшої групи гуртка провели для молодшої групи ділову інтерактивну гру «Зустріч із Дідом Морозом». Юнкори молодшої групи мали змогу надати питання головному герою Нового року, отримати поради щодо проведення інтерв’ю від випускників гуртка, розповіли про власні журналістські досягнення.   Діти гуртка ОТМ «Оранжеве небо», протягом тижня виконували малюнки до зимових свят, зокрема виконали малюнок сніговика у змішаній техніці та оздобили ватною аплікацією.

Триває проведення І етапів традиційних щорічних заходів ОБХТ

-обласного (заочного) фольклорного фестивалю-конкурсу мистецтв «Різдвяні канікули»;

-  обласного конкурсу читців-декламаторів «Поетична пристань» (онлайн формат)»;

-  обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» (онлайн формат).

  Протягом тижня заступники директора, завідуючі відділами та методисти закладу працювали над підготовкою:

-  педагогічної ради закладу;

-  матеріалів до науково-практичної конференції для учнів-членів МАН «Всесвіт Григорія Сковороди», надавалася консультативна та методична допомога  керівникам гуртків МАН щодо проведення конференції;

-  матеріалів до проведення семінару-зустрічі з відповідальними за  проведення організаційно-масової роботи в закладах позашкільної освіти області;

-  проєкту плану роботи ОБХТ на 2023 рік.

12.12.2022 педагоги ОБХТ взяли участь у вебінарі на платформі освітнього проєкту «На Урок» за темою: «Віртуальні екскурсії Україною як засіб навчання та формування громадянської свідомості школярів». Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=GIjg5QZhUbQ,   рекомендується  переглянути у будь-який час директорам та заступникам, методистам, педагогам позашкільної освіти, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, педагогам-організаторам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність. Спікери вебінару довели учасникам заходу те, що віртуальні екскурсії є чудовим інструментом для позаурочної роботи в умовах дистанційного навчання. Крім того, їх можна використовувати й для виховної роботи, формування громадянської свідомості та національної ідентичності школярів. Для проведення таких екскурсій сьогодні є чимала кількість українських та закордонних онлайн-сервісів.

Тож про цікаві та корисні інструменти для проведення віртуальних екскурсій, а також способи їх використання на уроках обговорили на вебінарі. Також були обговорені теми:

·         «Особливості віртуальних екскурсій та їхні переваги в контексті дистанційного навчання»;

·         «Онлайн-сервіси для проведення віртуальних екскурсій Україною»;

·         «Формати роботи й варіанти взаємодії під час проведення віртуальних екскурсій на різних уроках та виховних годинах».

Учасники вебінару розширили уявлення про можливості використання сучасних інструментів для організації віртуальних екскурсій, дізналися про доступні онлайн-сервіси для проведення таких екскурсій, а також навчилися використовувати кілька форматів і способів взаємодії на різних уроках.

Практичним психологом закладу протягом тижня підготовлено пам’ятку «Війна! Де взяти сили щоб підтримати себе і дітей!», яка викладена на сайті ОБХТ у розділі «Методична скарбниця», рубрика «Поради практичного психолога» за покликанням http://surl.li/bvrxc .

 

 

 

Всі новини →