Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Проведено Кубок з техніки та тактики спортивного туризму.

21/12/2022

 Сьогодні ми часто чуємо слово «тактика»: тактична зброя, тактичні окуляри, тактичні кросівки, тактичні дії... Але цей, по-справжньому військовий термін, широко використовується і в комп’ютерних іграх, і в спорті, і в повсякденному житті. Щоправда, у повсякденному житті не дуже часто. А шкода, тому що тактика – це вміння планувати свої дії таким чином, щоб за найменшої витрати сил, часу, коштів, обладнання отримати найкращий результат.

Для туриста таке вміння є основним: кожна дистанція складна та цікава по-своєму та не схожа на іншу, кожен похід, навіть у знайомому районі, може стати несподіванкою. Тож тактичні рішення потрібно приймати постійно й швидко.

18 грудня 2022 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено  Кубок з техніки та тактики спортивного туризму, на дистанції «Тактика».

Напередодні свята та в очікуванні подарунків від Святого Миколая, юні й дорослі туристи змагались в умінні приймати правильні рішення в складних і неочікуваних ситуаціях. Зокрема,  молодші спортсмени вирішували завдання з «неслухняною» мотузкою під час умовного спуску та підйому, яка постійно намагалась за щось зачепитись або зав’язувалась неправильно. Старші розв’язували складніші задачі: на що вистачить мотузки на крутопохилій переправі, чи варто лізти через великий яр або краще йти в обхід, що рятувати першим - себе чи  спорядження.

Отже, найкращими тактиками серед чоловіків в молодшій, старшій групі та серед дорослих відповідно стали: Булах Артем (м. Кролевець Сумської області), Зубець Костянтин (м. Миколаїв), Носков Павло (м. Миколаїв). Найкраще тактично підготовленими серед жінок виявились:  Соловйова Валерія (м. Вознесенськ), Беспояско Вікторія (Галицинівська ТГ), Колеснікова Марія (м. Миколаїв) в молодшій, старшій групі та серед дорослих відповідно.

Переможцям та призерам бажаємо ніколи не сходити з обраної дистанції, вперто і наполегливо йти до кожної перемоги! До зустрічі на наступних змаганнях!

Всі новини →