Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Звіт про роботу педагогів ОБХТ за період з 28.11.22 до 04.12.22

06/12/2022

 29 листопада 2022 року в онлайн-режимі відбулась нарада для педагогічного колективу ОБХТ, під час якої було проаналізовано результати роботи протягом минулого тижня, а саме:

- підведено підсумки проведення в онлайн-режимі загальних батьківських зборів;

- обговорено своєчасність розміщення інформації педагогами для вихованців  на платформі Класрум колективу та в методичному Класрумі;

- проаналізовано результати проведення онлайн-занять педагогами в складних умовах відключення електроенергії;

- наголошено на проведенні виховних заходів до 300-річчя з дня народження Г.С. Сковороди.

Для онлайн-розкладу заняття в синхронному та асинхронному режимах на наступний тиждень запропонували всі керівники гуртків ОБХТ, а також керівники т/в МАН в Миколаївській області. З дітьми-переселенцями з м. Херсон у синхронному режимі проводить заняття керівник гуртка ДУМ «Колаж» Л. Ігнатьєва.

Результати творчої роботи вихованців педагоги продовжують висвітлювати на сторінці ОБХТ та гуртків у соціальних мережах Viber, Facebook, Instagram та каналі YouTube.

До 300-річчя з дня народження українського філософа, поета Григорія Сковороди педагоги ОБХТ провели разом з вихованцями різні заходи, а саме:

Вихованці «Народного художнього колективу» студії естрадного співу «Сузіря» (керівник Людмила Доленко) разом обговорили афоризми видатного українського філософа, які здавна славляться своєю глибиною: їхнє значення та актуальність у наші часи. Афоризми – справжнє джерело знань і життєвої мудрості.

            У «Зразковому художньому колективі» хореографічному колективі «Зорянка» (керівник Тетяна Даниленко) та «Зразковому художньому колективі» гуртку «Школа журналістики» (керівники Ірина Василенко, Дмитро Чуприна) проведено виховний захід «Григорій Сковорода – символ мудрості українського народу», присвячений 300-річчю з дня народження видатного українського філософа та поета з метою  підсумувати і збагатити знання учнів про життєвий та творчий шлях Григорія Сковороди, розвивати кмітливість, творчу уяву, виховувати гордість за видатних діячів українського народу, за славне історичне минуле нашого народу і багату творчу спадщину. Під час заходу вихованці гуртків ділилися цікавими фактами з біографії великого українця, обговорювали його афоризми, дивилися документальний фільм, брали участь у вікторині та намагалися відповісти на вічне запитання «Як стати щасливим?»

            Вікторія Ігорівна, керівник гуртка «Школа журналістики» розробила і провела для вихованців гуртка квіз «Життя і творчість видатного митця», переможницею якого стала Крістіна Дієва.

Вітаємо Україну із 300-річчям від дня народження філософа, богослова, просвітителя-гуманіста, поета, людини світу – Григорія Сковороди!

Вікторія Панченко протягом звітного тижня підготовила і провела онлайн-заняття, підготувала рубрику «Корисні поради» на тему «Як зберігати гарний настрій». У рубриці ведуча Анастасія Кучер розповіла, що таке осіння депресія, що радять психологи та як залишатися на позитиві.

Юлія Масіна, керівник гуртка ОТМ «Оранжеве небо», провела для дітей онлайн-екскурсію до пам’яток Г.С. Сковороди. Вихованці познайомились з пам’ятними місцями, які являються осередками культурної спадщини.

На онлайн-заняттях хореографічного гуртка «Зорянка» вихованці підготовчої групи виконували тренаж, енергійну руханку з дотриманням техніки виконання стрибків, розучували танцювальну варіацію; діти молодшої групи виконували розминку всього тіла, вивчали вправи для розвитку ритміки, виконували тренаж зі скакалками; діти середньої групи виконували активну розминку, тренаж на партері, працювали над координацію рухів і також опрацьовували танцювальну варіацію; старші вихованці – тренаж на партері, працювали над розтягуванням м’язів, продовжили розучувати танцювальну комбінацію.

Вадим Синявський, юнкор «Зразкового художнього колективу» гуртку «Школа журналістики», продовжив рубрику «У ритмі творчості та натхнення» і записав інтерв’ю «Мистецтво творить особистість» з вихованкою «Зразкового художнього колективу» гуртка соломоплетіння та аплікації соломкою «Сонячне сяйво» (керівник Н.М.Губська), шестикласницею Ольгою Панченко. Вихованка розповіла юнкорам, як змінилась її творчість з початком війни, як розвивати фантазію. Оля зазначила, що  всім дітям гуртка мистецтво приносить задоволення, віру в свої сили, самоствердження, можливість говорити світові щось своє, відволікання від напруження, у якому зараз проходить життя.

Вихованці гуртка «Школа журналістики» розпочали підготовку до Всеукраїнського конкурсу учнівських творчих робіт «Я-журналіст!», організатором якого є Національна спілка журналістів України.

Протягом звітного тижня керівник гуртка ОТМ «Оранжеве небо» проводила онлайн-консультації з вихованцями з підготовки до творчого конкурсу та з тими дітьми, які не мають змоги долучатись до онлайн-занять. Також вихованці почали працювати над циклом «зимових» робіт. Виконали малюнки гуашшю у традиційній техніці малювання на тему «Теплі обійми» та «Аромат свята». Вихованці молодшої групи виконали роботу у змішаній техніці – «Снігова куля». З вихованцями старшої групи вчилися малювати полум’я свічки. Діти освоїли правила зображення вогню, повторили основи побудови циліндричних та кругли предметів та виконали етюд «Свічки з гілкою ялинки».

            Вже стало приємною традицією у гуртку ОТМ – суботнє чаювання. Проводять його гуртківці після завершення роботи над малюнками. Смакуючи солодощами та смачним запашним чаєм, діти спілкувалися, показували свої роботи – малюнки та поробки. Ділилися своїми планами та враженнями. Дуже приємно бачити, що вихованці можуть відволіктись та поспілкуватись з друзями.

            Для участі у Благодійному Всеукраїнському проєкті «Мій домашній улюбленець» було надіслано 4 конкурсні роботи. Захід організувала та проводить Благодійна організація KIDS.

            Для участі у віртуальній виставці «Діти України за мир» було надано 7

малюнків. Усі роботи будуть розміщенні на сторінці групи «Відкритого міського конкурсу живопису імені Г. Синиці». Захід проводить КЗК «Міський історико-краєзнавчий музей» КМР «Музей-квартира художника Г.І. Синиці».

            Наразі педагоги гуртків декоративно-ужиткового мистецтва та ОТМ займаються самоосвітою, переглядають майстер-класи з метою підготовки до занять на зимову та новорічну тематику. Діти групи «Юні майстрині» гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (керівник Наталія Губська) плели кошики з одноразової паперової склянки та ялиночки. Вихованці груп «Сонячне сяйво», «Веселі сонечки», «Сонячні промінчики» протягом тижня виготовляли нескладні об’ємні вироби для оздоблення приміщень до новорічних свят. Тема заняття: «Гармонійне розташування на аркуші паперу масивних та невеликих частин зображення». Наталія Михайлівна опрацювала теоретичний матеріал за інтернет-ресурсами, переглянула майстер-класи, виготовила зразки запланованих декоративних робіт. Творчо виконані композиції вихованців можна побачити на сторінках ОБХТ та гуртка платформи Facebook.

            Вихованці студії естрадного співу «Сузіря» (керівник Людмила Доленко) разом з Микитою Сергійовичем Горшковим натхненно і плідно попрацювали протягом тижня та вже записали прекрасні українські патріотичні пісні «Гей Соколи» та «Ой на горі калина».

            Людмила Шепелевич, керівник «Народного художнього колективу» вокальної студії естрадного співу «Дивограй», протягом тижня провела підготовку до участі у щорічному обласному (заочному) фольклорному фестивалі-конкурсі мистецтв «Різдвяні  канікули», який проводиться з метою залучення дітей та молоді області до змістовного дозвілля, відродження та утвердження духовних цінностей українського народу, вивчення та розуміння кращих зразків традиційного народного та сучасного українського мистецтва, виявлення та заохочення нових талантів та обдарувань.

            1 грудня 2022 року у центрі найбільшого музейного комплексу України, у величній пам’ятці архітектури, Великій лаврській дзвіниці, розпочала свою роботу Резиденція святого Миколая. Вихованці студії естрадного співу «Сузіря» на чолі з керівником Людмилою Доленко взяли участь у відкритті Резиденції пісенним відеопривітанням. 

 

Всі новини →