Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

«Школа молодого керівника походів» розпочала навчальний рік

28/11/2022

25 листопада 2022 року у Миколаївському обласному Центрі національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) спільно з Миколаївською обласною Федерацією спортивного туризму розпочала свою роботу он-лайн Школа молодого керівника походів (далі - Школа).

Відповідно до плану роботи, систематичні заняття у Школі триватимуть до травня 2023 року і передбачатимуть як розгляд спільно з досвідченими  спікерами ключових питань, так і самостійну роботу й контрольні заходи. За задумом організаторів функціонування Школи спрямовується на підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки працівників закладів освіти (керівників гуртків, методистів), формування навичок організації і безпечного проведення походів з учнівською молоддю, підготовки до змагань зі спортивного туризму з дисципліни «Туристські спортивні походи (маршрути)».

До першого заняття школи, незважаючи на труднощі з електроенергією та Інтернет-мережею, доєднались представники міста Києва, Дніпропетровської, Полтавської, Рівненської, Запорізької, Сумської, Хмельницької, Вінницької і Миколаївської (Новобузький Центр позашкільної роботи дітей та юнацтва, МОЦНПВТК УМ) областей  (усього 20 учасників).

Першими спікерами Школи стали методисти МОЦНПВТК УМ.

Трощенко В.О., у ході розгляду питання «Туристські можливості рідного краю», запропонував учасникам цікаву мандрівку найкращими місцями Півдня України, познайомив зі справжніми туристськими перлинами Кіровоградської, Херсонської та Миколаївської областей. Деякі з них вже стали широко відомими і до них приїздять безліч туристів, інші – доступні тільки для тих, хто ходить у туристські походи. На жаль, окремі з них, з огляду на наслідки широкомасштабного вторгнення російської федерації та територію України, зараз залишаються тільки в нашій пам’яті і на світлинах.

Мартиновою Д.Б. детально проаналізовано питання обов’язків і відповідальності керівника походу. Усі присутні дійшли висновку, що жоден Супермен не впорається з цією роботою. Тільки людина, яка по справжньому закохана у туризм.

За підсумками роботи Школи, усі учасники, які опанують курс і успішно складуть підсумкове тестування, отримають відповідні сертифікати.

Школа тільки розпочала свою освітню діяльність і всі бажаючі ще мають шанс доєднатись до її роботи.

 

Всі новини →