Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Працюємо єдиним ланцюжком

25/11/2022

 Робочий тиждень 14-21 листопада 2022 року розпочався онлайн нарадою за участі директора ОБХТ, головного бухгалтера закладу, заступників директора, завідуючих відділами, методистів, культорганізаторів та практичного психолога закладу, на якій проаналізували роботу за минулий тиждень та визначилися з завданнями на поточний.

15 листопада  2022 року в режимі онлайн відбулася нарада директора ОБХТ Лариси Щукіної з керівниками наукових секцій  відділень мовознавства; літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства т/в МАН, в ході якої були підведені підсумки осінньої сесії та окреслені завдання до виконання на зимовій сесії учнів-членів МАН, яка запланована на кінець листопада – початок грудня поточного року.

Відповідно листа НЦ «МАНУ» від 04.10.2022 №1.1/2.9-443 « Про проведення курсу в рамках Всеукраїнської філологічної ніколи Малої академії наук», на виконання п. 38 Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2022 рік (за основними напрямами позашкільної освіти), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 15.12.2021 № 1379, з 21 листопада по 15 грудня 2022 року Національний центр «Мала академія наук України» проведе курс з поглибленого вивчення української мови «Складні питання граматики української мови» в рамках Всеукраїнської філологічної школи Малої академії наук у форматі онлайн.

Навчання відбуватиметься на платформах «Google Classroom» і «Zoom» та передбачає аудитор ну роботу, самостійну роботу, домашні завдання, консультації в режимі онлайн для учнів. За результатами навчання учасники отримають сертифікати, за умови виконання 75 % завдань.

Зазначену інформацію доведено до відома керівників гуртків «Мовознавства» ЗЗСО та ЗПО Миколаївської області.  

Протягом тижня продовжено прийом заявок на зимову сесію МАН та готувався розклад Zoom-конференцій по секціям; надавалася консультативна та методична допомога керівникам гуртків МАН щодо проведення зимової сесії; проводилася робота щодо підготовки проєкту наказу про проведення науково-практичної конференції для учнів-членів МАН «Григорій Сковорода – геній українського народу».

На  електронні адреси відділів (управлінь) освіти територіальних громад та закладів позашкільної освіти області опрацьовано і надіслано:

-                   наказ ОБХТ від 16.11.2022 № 44 «Про терміни проведення обласного конкурсу читців-декламаторів «Поетична пристань» (онлайн формат)»;

-                   наказ ОБХТ від 16.11.2022 № 45 «Про проведення щорічного обласного (заочного) фольклорного фестивалю-конкурсу мистецтв «Різдвяні канікули»»

Відповідно до Указу Президента України від 03.10.1992 № 493/92 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади»,  з метою проведення правової експертизи та державної реєстрації проєкту наказу департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації «Про проведення обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року»», методичний відділ ОБХТ співпрацював зі спеціалістами Південного  міжрегіонального   управління Міністерства юстиції (м. Одеса) щодо підготовки зазначеного документу, який 18.11.2022 подано на реєстрацію в ДОН ОДА.

Заступником директора з навчальної роботи протягом минулого тижня:

ü    надано консультативну допомогу та по корекції і розміщенню інформації на сторінці ОБХТ платформи Facebook;

ü    узагальнено звіт про роботу педагогів ОБХТ за звітній тиждень;

ü    15.11.2022 проведено нараду для педагогів, на якій обговорювались питання:

- аналізу проведених протягом жовтня батьківських зборів у гуртках та студіях;

- аналізу відвідування онлайн-занять у гуртках та студіях ОБХТ протягом другої половини жовтня-першої половини листопада;

- ознайомлення педагогів з темою та порядком денним в рамках підготовки до чергового засідання педагогічної ради у грудні;

- оголошення про підготовку заходів для вихованців до 21 листопада, з метою вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності та на виконання Стратегії національно-патріотичного виховання, затвердженої Указом Президента України від 18 травня 2019 року № 286;

- визначення дати проведення загальних батьківських зборів.

            17 листопада 2022 року,  заступник директора з навчальної роботи ОБХТ відвідала онлайн-захід, приурочений вшануванню 300-річчя від дня народження Г.С. Сковороди, а саме: віртуальну екскурсію до музею Г. Сковороди, яку провела Тетяна Радіоненко, завідувачка науково-дослідного відділу «Меморіальний музей Г.С. Сковороди» Національного історико-етнографічного заповіднику «Переяслав». Модератором та організатором виступила доцент В.М. Руссова.

Протягом тижня культорганізатори ОБХТ працювали над:

ü    оновленням тижневого онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;

ü    формування онлайн-розкладу занять гуртків на тиждень;

ü    створенням квізу  до Всесвітнього дня дитини «Захопливий кінематограф» для Телеграмм-каналу «Позашкілля Миколаївщини»;

ü    роботою у складі креативної групи над темою та ідеєю обласного флешмобу до Дня Гідності і Свободи. 

15.11.2022 педагоги ОБХТ взяли участь у вебінарі на платформі освітнього проєкту «На Урок»: «Родзинки дистанційного навчання: легко педагогу – цікаво школярам».

 Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=1oCAehK2RH8 , рекомендується переглянути у будь-який час директорам та заступникам, методистам, педагогам позашкільної освіти, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, педагогам-організаторам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Сьогодні цифрова ера остаточно і невідворотно прийшла в освіту. Дистанційне навчання – це невід’ємна частина нинішнього освітнього процесу. Побачити ще глибше, зрозуміти ще краще, уявити ще реальніше допоможуть різноманітні технології та методики для організації дистанційного та змішаного навчання. А ще вони прості у використанні і доступні абсолютно для кожного педагога. Крім того, використання коротких і яскравих форматів і зміна видів навчальної діяльності під час дистанційного навчання не дадуть учням нудьгувати.

Відповідно до плану вебінару опрацьовано наступні теми:

-      Дистанційне навчання. Нові виклики та можливості.

-      Вправи й методики для дистанційного та змішаного навчання як потужний та ефективний інструмент досягнення результату.

Учасники вебінару дізналися про методики та вправи, які можна застосувати під час дистанційного та змішаного навчання; навчилися урізноманітнювати освітній процес за допомогою наявних ресурсів та інструментів; отримали поради щодо збереження дружньої та позитивної атмосфери у класній спільноті.

Практичним психологом закладу протягом тижня підготовлено пам’ятку «Як додати сил дитині у посттравматичному зростанні: 10 практичних порад», яка викладена на власному сайті ОБХТ у розділі «Методична скарбниця», рубрика «Поради практичного психолога» за покликанням http://surl.li/bvrxc .

Протягом тижня переглянуто матеріали за темами:   

- «Як потрубуватися про себе – 5 порад батькам»;

- «Як підтримати дітей, коли  довелося переїхати через війну ?»;

- «Як говорити з дітьми про війну – 5 порад батькам».

Протягом звітного тижня вихованці гуртків взяли участь у таких заходах:

- онлайн-зустріч із письменницею, журналісткою, перекладачкою Олею Русіною, яка презентувала свою нову книгу «Абрикоси зацвітають уночі», присвячену війні на сході України. У ній представлено історію хлопчика Устима, що мешкає в часі війни в одному з містечок неподалік лінії фронту. На зустрічі говорили про нову реальність, в якій дорослішають діти України, про собак та безпілотників, абрикоси, що зацвітають уночі, мрії, плани та літературу;

- 19 листопада в гуртку проведено квест «Скажи своє слово про Україну». Вихованці взяли участь у медіавікторині, майстер-класах «Інтернет-реклама як засіб впливу на свідомість», «Як професійно створити сторіс і пост для Instagram сучасному журналісту?», писали патріотичні пости. Квест було присвячено Дню працівників радіо, телебачення та зв’язку;

- онлайн-зустріч із письменницею та казкотерапевкою Катериною Єгорушкіною. Авторка багатьох дитячих книжок розповіла про значення мови у письменницькій творчості, казкотерапію, непрості теми у своїх книжках, а також презентувала новинку «Мої вимушені канікули» – щемкий щоденник дитини про вимушені канікули, спричинені повномасштабним вторгненням Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

21 листопада всі учасники колективів ОБХТ висловили слова вдячності Героям Небесної Сотні, всім захисникам української державності, всім воїнам, що беруть участь у військових діях на Сході нашої країни. Вихованці гуртків «Школа журналістики», ДУМ «Колаж», аплікації соломкою і соломоплетіння «Сонячне сяйво», хореографічного колективу «Зорянка», вокальної студії естрадного співу «Дивограй» долучилися до флешмобу, присвяченому цьому дню і розмістили на платформі Facebook фото з символікою України, щоб вшанувати громадянський подвиг учасників революції.

Працюємо далі, зєднанні одним ланцюжком, для нашої Перемоги!

 

Всі новини →