Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Ноутбуки для вчителів Миколаївщини

29/10/2022

Нова експертна місія ЮНЕСКО, спрямована на територію України з 24 по 28 вересня, підтвердила гостру потребу у пристроях для підтримки викладання та навчання у країні.

Бойові дії, що продовжуються, завдають шкоди навчальним закладам, як і раніше, перешкоджають поверненню до шкіл багатьох українських учнів. В умовах війни важливого значення набувають питання створення комфортного освітнього середовища та організації освітнього процесу. Сьогодні дуже потрібні  засоби дистанційного навчання для забезпечення його безперервності.

Для задоволення потреб освітян ЮНЕСКО, Google та Міністерство освіти і науки України налагодили масштабну співпрацю з постачання 50 000 комп'ютерів для вчителів. Перша партія із 10000 комп'ютерів наразі розподіляється серед вчителів.

У рамках цієї угоди Google також надасть школам України доступ до Chrome Education Upgrade, що дозволить їм встановлювати пристрої та керувати ними віддалено. Також спільно з місцевими партнерами компанія проведе навчання по роботі з онлайн-інструментами для 200 000 вчителів у рамках серії семінарів. Тим часом ЮНЕСКО надасть повний доступ до численних цифрових освітніх ресурсів.

На сьогоднішній день в Миколаївській області 392 школи працюють дистанційно, в них навчається 102631 учень. 27 жовтня 2022 року 1702 ноутбуки були виділені ЮНЕСКО для забезпечення безперервності навчання підростаючого покоління в нашій області.

Дякуємо організації та партнерам, сподіваємось на подальшу співпрацю.

 

Всі новини →