Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Лідери Миколаївщини на старті навчального року

17/10/2022

 Один із найефективніших методів виховання дитини є її участь у діяльності учнівського самоврядування. Саме завдяки такій діяльності у неї формуються необхідні якості та особистісні характеристики. Саме сьогодні, 17 жовтня 2022року, продовжено роботу дистанційного обласного форуму (далі - Форум) лідерів та кураторів учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Молодь незламної країни» Миколаївської області. З вітальним словом до учасників звернувся Роман Грищук, Народний депутат України, голова підкомітету з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Роман Павлович зазначив, що Форум лідерів Миколаївщини відбувається в непрості часи для країни, для українських дітей. Війна в Україні, яку підступно розв’язали рашисти, змінила формат традиційних зустрічей. А робота лідерів учнівського самоврядування трансформувалась здебільшого у волонтерську діяльність: збір коштів для ЗСУ, допомога ТРО, турбота за людьми похилого віку та меншими дітьми. І звичайно, виготовлення маскувальних сіток. Багато хто змушений був змінити місце проживання – залишити окуповані території або взагалі виїхати з батьками за кордон. Основне завдання, яке стоїть перед владою - працювати над тим, щоб повернути дітей додому, до рідної країни, повертатися до проблем захисту дітей під час воєнного стану.

«Для нас дуже важливо повернути вам дитинство та віру у завтрашній день. Величною, Незалежною, Європейською нашу країну зробите саме Ви! Бережіть себе та своїх близьких, продовжуйте навчання. Разом до Перемоги!» - наголосив Роман Грищук.

Під час роботи учасники форуму зупинилися на питаннях:

·       Що треба зробити молодому поколінню, щоб Україна стала іншою, кращою, успішнішою;

·       Чим молодь може підтримати нашу країну, у цей для неї складний час;

·       Організація шкільного самоврядування у воєнний час;

·       Робота самоврядування в сучасних умовах;

·       Організація роботи шкільного активу в режимі онлайн;

·       Онлайн проєкти ОУС;

·       Чим живе молодь Миколаївщини тощо.

 

Психологічні поради підліткам під час війни надала Лариса Анатоліївна ШИРЧЕНКО, практичний психолог обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради.Практичний модуль Форуму – квіз (пізнавальну гру для справжніх лідерів) за темою: «Неповторні грані лідерства» підготували та провели Дмитро ЧУПРИНА, керівник гуртка «Відповідальне лідерство - шлях до успіху» обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, заступник Президента, голова Ради лідерів ГО «МООЛМС «Молодь - майбутнє нації» та Вікторія Панченко, культорганізатор обласного Будинку художньої      творчості Миколаївської обласної ради. Підсумували роботу та запланували заходи на 2022-2023 н.р. Працюємо разом задля Перемоги!

 

Всі новини →