Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Проведено серію заходів до Дня захисників та захисниць України

17/10/2022

 З нагоди Дня захисників та захисниць України з 13 по 15 жовтня 2022 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено серію заходів, які об’єднали представників закладів освіти з різних куточків Миколаївщини словами вдячності тим, хто боронить нашу державу. Адже захисники є у кожній родині: тато, мама, старші брати, сестри, друзі, та ін.Усе, що відбувалось, висвітлювалось у групі МОЦНПВТК УМ соціальної мережі Facebook (https://www.facebook.com/nikturcentr) з хежтегом #Дякуємо_Захисникам_МОЦНПВТКУМ. Організатори запропонували усім охочим доєднатись до арт-простору «Малюю для захисника». Так дитячий малюнок став своєрідною вдячністю захисникам та захисницям, символом віри в них і нашу спільну Перемогу. Арт-простір об’єднав 353 малюнки, підготовлених дітьми різного віку. Важливим освітнім компонентом заходів до Дня захисників та захисниць України стали організовані і проведені педагогами МОЦНПВТК УМ різноманітні за змістом і спрямуванням майстер-класи.13 жовтня для усіх охочих проведено майстер-клас з виготовлення свічки тривалого горіння, так званої «окопної свічки», який провела волонтерка і громадський діяч Анна Володимирівна Опря. Відвідувачі ознайомились з детальним алгоритмом виготовлення «окопної свічки» і своїми руками зробили їх. Вже зараз ці свічки відправлені в зону бойових дій, щоб допомогти нашим захисникам та захисницям зігрітися або приготувати їжу.

15 жовтня керівник гуртка МОЦНПВТК УМ, вчитель Михайло-Ларинського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Воскресенської селищної ради, Бащак Лілія Іванівна провела майстер-клас з виготовлення оберегу «Янгол-охоронець». Учасники з синього і жовтого картону створювали маленьких янголів, а потім «зашіптували» свої побажання  для захисників і захисниць України. Усі янголята, створені під час майстер-класу, поїдуть на передову і, сподіваємось, стануть справжнім оберегом для наших воїнів.

Справжньою родзинкою став підготовлений вихованцями і педагогами МОЦНПВТК УМ святковий он-лайн концерт до Дня захисників та захисниць України,  який могли переглянути користувачі мережі Facebook у групі закладу  14 жовтня. У ході концерту, лунали щирі слова вдячності нашим воїнам, пісні і посвяти, окремо згадали, тих хто віддав своє життя боронячи Україну.

Україна завжди шануватиме своїх оборонців та згадуватиме загиблих унаслідок російської агресії. Низькій уклін захисникам рідної землі, які наразі відстоюють її незалежність.

 

 

 

Всі новини →