Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Всесвіт ОБХТ

25/03/2024

   Протягом звітного тижня керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Ірина Василенко, Вікторія Панченко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк запропонували для онлайн-розкладу заняття в синхронному режимі.

19 березня, напередодні Дня поезії, вихованці гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко, Вікторія Панченко, Дмитро Чуприна, відвідали літературну вітальню «Поезія – це завжди неповторність». Захід проведено в рамках підготовки до ХХІІ-го Міжнародного медіафестивалю-конкурсу «ПресВесна на Дніпрових схилах».

Організатор заходу – інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС» Київський Палац дітей та юнацтва. Юнкори познайомилися з поетесою, письменницею, секретаркою Національної спілки письменників України по роботі з молоддю, журналісткою, радіоведучою Юлією Бережко-Камінською та казкаркою, поетесою, громадською діячкою, волонтеркою, амбасадор кою благодійної акції «Українським дітям – українську книгу», авторкою інформаційного проєкту  «Книги розмовляють», кандидаткою педагогічних наук, експерткою сфери освіти, науки та інновацій, викладачкою «Психології лідерства» Наталією Бовтрук. На заході читали вірші, обговорювали актуальні теми сучасної поезії, ділилися власними поезіями.

21 березня вихованці були присутні на прямому ефірі з письменницею Мар’яною Стефак, авторкою підліткового фентезі «Ключ Горгона».

23 березня гуртківці відвідали захід «Журналістські посиденьки», який відбувся у рамках проєкту «медіаЗМІна». Діти грали в різні журналістські ігри та поглибили медіазнання. Ведучими зустрічі виступили вихованки гуртка Яна Циня, Дар’я Журавель, Анастасія Кучер.

Протягом звітного тижня заняття в гуртку розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, спрямовувались на розвиток інтересу до навколишнього середовища, виховання бережливого ставлення до природи. Вихованці гуртка виконували петриківський розпис, малювали птаха. Діти, які працюють на базі школи № 7, виконали роботу на тему «Морський світ», а також малювали весняну композицію «Квітучі дерева». На індивідуальних заняттях вихованці малювали новий ескіз роботи для виставки.

Вихованці гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, на базі обласної бібліотеки для юнацтва продовжили в’язати об’ємні квіти та розпочали – листя для квітки тюльпан. Під час програми арттерапії «Free-time» для дітей був проведений майстер-клас з виготовлення листівки «Букет квітів». Під час онлайн-занять діти продовжили роботу над лялькою-мотанкою – шили одяг.

На базі бібліотеки № 11 вихованці завершили в’язати деталі іграшки «Ведмедик», а також продовжили роботу над виготовленням в’язаної шапочки. Для учнів 3-го класу був проведений майстер-клас на тему «Квіти в долоньці». На базі бібліотеки № 2 діти завершили вив’язувати деталі іграшки, продовжили в’язати об’ємні квіти тюльпани, а також виготовляли об’ємні квіти з паперових стаканчиків.

Вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, взяли участь у регіональному (заочному) відкритому фестивалі дитячої та юнацької творчості «Art family» та посіли призові місця:

– Пісна Єлизавета – І місце в номінації «Естрадний вокал» (друга молодша вікова категорія);

– Степанова Єлизавета – І місце в номінації «Естрадний вокал» (друга молодша вікова категорія);

– вокальний ансамбль – І місце в номінації «Естрадний вокал» (середня вікова категорія);

– Махиня Анна – ІІ місце в номінації «Естрадний вокал» (друга молодша вікова категорія).

Протягом звітного тижня вихованці співали, повторювали музичні ноти, скоромовки, руханки.

12 березня керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» Світлана Раскіна, Віра Раскіна, Дмитро Раскін разом з вихованцями провели концерт «Весняний настрій» у стінах Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв. Була підготовлена нова програма, нові номери для ансамблю та індивідуальні для кожної пари. В цілому майстерність виконання вихованців за останні два місяці покращилась. Діти багато працювали, щоб удосконалити свої навички: значну увагу приділяли фізичній підготовці, естетичному вигляду, емоційній складовій танцю.

Після концерту, що відбувся минулого тижня, проведено рефлексивну зустріч з вихованцями та обговорено сильні та слабкі сторони виступів кожного танцювального дуету, аспекти танцю, які потребують вдосконалення, індивідуальні цілі та завдання для подальшого розвитку. Колектив продовжує працювати над покращенням техніки виконання кожного танцю, розвитком фізичної форми у вихованців і постановкою та вдосконаленням індивідуальних хореографій танцювальних дуетів.

Вихованці хореографічного колективу «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, на заняттях повторювали танцювальну народну комбінацію для майбутнього відкритого заняття. Під час офлайн-заняття діти розвивали творчий потенціал та активно працювали в команді. Важливим є набуття вихованцями рефлексивних умінь, формування здатності  до самооцінювання і усвідомлення власного рівня танцювальної майстерності.

Керівник гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (група «Веселі сонечка») Наталія Губська на заняттях формувала у вихованців уявлення про малювання птахів, ознайомила дітей зі взаємозв’язком основної форми та її частин, навчала їх відображати настрій за допомогою кольору (тема «Малюємо ластівок»).  Під час вивчення теми «Моя космічна мрія» гуртківці закріпили поняття про композицію, вправлялися у розрізненні кольору, форми, просторових характеристик обєктів Космосу. Вихованці групи «Сонячне сяйво» навчались передавати настрій за допомогою фарб, формували цілісний художній образ неба та його мешканців, основу розуміння  єдності землі та неба, вправлялись у розрізненні кольору, форми, просторових характеристик об’єктів Космосу (тема «Малюємо космічні мрії»). Діти групи «Сонячні промінчики» продовжували знайомство з елементарними правилами, прийомами, засобами побудови композиції сюжетного малюнка, вдосконалювали технічні навички малювання фарбами (тема «Лелека – символ добра та миру»). «Юні майстрині» гуртка розвивали вміння правильно підбирати матеріал та інструменти, проявляли інтерес до виготовлення власноруч  шаблону та самої декоративної іграшки (тема «Виготовлення декоративної іграшки з незвичних матеріалів»).

Вихованці гуртка отримали Диплом переможця Міжнародного проєкту «Позашкілля українським дітям за кордоном» (м. Київ, 18.03.2024).

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня проводила онлайн-заняття, індивідуально-групові заняття з тимчасово переміщеними вихованцями, а також заняття на базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс» та на базі дитячої юнацької бібліотеки. Педагог здійснювала підготовку до занять: готувала ескізи, картонні шаблони, пробні об’ємні зразки, заготовки деталей з паперу для аплікацій, елементи деталей мініквітів з атласних стрічок. Протягом тижня провела заняття на тему «Технологія виготовлення декоративної картинки з фетру технікою шиття» «Ми – українці!», виготовлення аплікації «Сонечко сміється», «Кіт Котофей», «Рибки». Вихованці засвоїли та вдосконалили техніку роботи з жатим та драпованим папером, виготовили декоративні картинки «Веселі пригоди», розпочали виготовлення декоративної картинки «Квіти» в техніці паперопластики, а також продовжили виготовлення декоративної картинки «Маки» з атласних стрічок змішаною технікою.

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →