Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Просто про складне

12/02/2024

 Робочий тиждень 05-11 лютого 2024 року традиційно розпочався онлайн нарадою за участі заступників директора, головного бухгалтера закладу, завідуючих відділами, методистів, культорганізаторів та практичного психолога закладу, на якій проаналізували роботу за минулий тиждень та визначилися з завданнями на поточний.

         Протягом тижня тривало проведення обласних масових заходів, таких як:

         - обласний конкурс на кращий методичний матеріал художньо-естетичного напряму для закладів позашкільної освіти комплексного типу;

         - обласний (заочний) конкурс на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» (ІІ етап);

         - обласний (заочний) конкурс читців-декламаторів «СловоГрай» (І етап);

         - обласний конкурс ДУМ та ОТМ «Знай і люби свій край»;

         - обласний фестиваль-конкурс театральних колективів «Світ надії Дивосвіт»;

З 05-11 лютого 2024 року заступники директора, завідуючі відділами,  методисти та культорганізатори закладу працювали над:

ü     наданням методичних консультацій в обласному етапі конкурсу-захисту МАН;

ü     реєстрацією конкурсних робіт на обласні конкурси;

ü     підготовкою та проведенням обласного етапу конкурсу-захисту МАН;

ü     роботою з підготовки матеріалів для участі у ХV міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти»;

ü     реалізацією проєкту «Добрий день, ми з Миколаївщини!» (висвітлення діяльності Станції юних техніків Мигіївської сільської ради) на сторінці «Позашкілля Миколаївщини» у соціальній мережі Facebook;

ü     створенням квізу для телеграм-каналу «Позашкілля Миколаївщини» «День святого Валентина»;

ü     узгодженням онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;

ü     методичною допомогою керівникам гуртків щодо оформлення онлайн-розкладу, зум-конференцій;

ü     наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google.

На електронні адреси управлінь (відділів) освіти територіальних громад Миколаївщини надіслано:

- лист УДЦПО від 07.02.2024 № 02-07 «Про проведення Шкільногоу року»;

-  наказ ДОН ОВА від 24.01.2024 № 23 «Про підсумки обласного (заочного) фестивалю мистецтв «Різдвяні канікули»».

         Заступник директора з навчальної роботи протягом минулого тижня здійснила:

- контроль за проведенням керівниками гуртків онлайн-занять;

- бесіди та індивідуальні консультації з педагогами за запитом;

- підготовку звіту про роботу педагогів протягом тижня з 05-11.02.2024;

         - перевірку конкурсних робіт вихованців гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, для участі в конкурсі «Я – журналіст!»

-                  підготовку звіту «З питань охорони праці та безпеки життєдіяльності» (форми НВ (зведена) річна, форма 6/ОП/НВП, форма 6/ОП/НВСН, супровідний лист.

  Методичною службою ОБХТ організовувалася участь здобувачів освіти 3–5 класів закладів загальної середньої освіти Миколаївської області у циклі онлайн-лекцій за темою: «Просто про складне: наука дітям», у межах Відкритої освітньої лабораторії, анонсованих Національним центром "Мала академія наук України", який триватиме з 13 лютого до 28 травня поточного року.

Для участі учням ЗЗСО необхідно до 10 лютого 2024 року заповнити онлайн-анкету за покликанням: https://cutt.ly/QwJk1uu5.

Навчання буде здійснюватися з використанням дистанційних технологій у режимі онлайн на платформі «Zoom» (доступ до відповідного електронного ресурсу буде надісланий учасникам на електронні адреси, зазначені під час реєстрації). Онлайн-лекції «Просто про складне: наука дітям» проходитимуть два рази на місяць по вівторках.

Програмою заходу передбачено інтерактивні лекції за різними науковими напрямами, поєднання теоретичного матеріалу і практичних завдань, ознайомлення із сучасними науковими досягненнями, залучення до діалогу з науковцями.

Педагоги ОБХТ 06.02.2024 навчалися на вебінарі за темою: «Практикум для вчителів: як створити комікс за допомогою штучного інтелекту», який транслювався на платформі українського освітнього проєкту «На Урок».

Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=J0NaQXqvQWU, обласний Будинок художньої творчості рекомендує переглянути у будь-який час заступникам, методистам, педагогам позашкільної освіти, керівникам гуртків, батькам учнів, працівникам позашкілля, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Цього разу ми обговорили про можливості штучного інтелекту для створення коміксів, які активно використовуються саме з дидактичною метою, а не тільки з розважальною. Під час вебінару ми розглянули можливості різноманітних інструментів для створення коміксів, а також по практикували у створенні матеріалів.

Зміст

-   Дидактична та розважальна мета коміксів: як та навіщо.

-   Огляд інструментів на базі ШІ для створення коміксів.

-   Практична частина.

Методисти та керівники гуртків ОБХТ розглянули особливості роботи з інструментами на базі штучного інтелекту з метою створення дидактичних коміксів та інших навчальних матеріалів з метою урізноманітнення навчального процесу.

08-09 лютого, в режимі онлайн відбувся  обласний етап щорічного Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України відділень філології; літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства.

Цьогоріч НЦ МАНУ осучаснили відділення та секції Конкурсу-захисту МАН. Зокрема, відділення «Мовознавство» перейменували на «Філологія», до якого ввійшли секції «Англійська мова та англомовна література», «Німецька мова та німецькомовна література», а також «Теорія, історія мистецтв та арткритика» у складі відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства.

Обласний етап Конкурсу проходив у 7 наукових секціях, свої проєкти презентували 30 учасників, з яких 15 стали переможними.

10 лютого відбулася церемонія нагородження. За результатами Конкурсу І місця посіли: Гайченко Марія, учениця 11 класу Миколаївського ліцею №55 Миколаївської міської ради (97 балів), Короткова Поліна, учениця  9 класу Миколаївського ліцею №22 Миколаївської міської ради (92 бали), Ксенофонтов Сергій, учень 10  класу  Миколаївського ліцею  №38 імені В. Д. Чайки Миколаївської міської ради (90 балів), Шепелевич Данііл, учень 11 класу Миколаївського ліцею №19 Миколаївської міської ради (90 балів), Волошин Денис, учень 10 класу Миколаївського ліцею №19 Миколаївської міської ради (88,3 бали), Музика Вікторія, учениця 9 класу  Миколаївського ліцею №22 Миколаївської міської ради (87 балів), Тарасюк Анна,  учениця  10 класу  Новобузького ліцею Новобузької міської ради (86 балів).

Переможців та учасників Конкурсу привітали Алла Веліховська, директор департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації, Тарас Кремінь, президент Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України, уповноважений із захисту української мови, кандидат філологічних наук, народний депутат України VІІІ скликання. Вітаючи юних науковців Тарас Кремінь відзначив, що Мала академія наук є  платформою для самореалізації талановитої молоді. Він подякував юним науковцям за те, що вони прославляють Миколаївську область, а їх науковим керівникам за те, що допомагають молоді реалізувати свої знання і можливості у наукових проєктах. 

Практичним психологом ОБХТ протягом тижня:

         - підготовлено інформацію на сайт ОБХТ «Підлітковий вік: Що не люблять підлітки»;

         -   здійснено підготовку до атестації: “Протокол індивідуальної консультації”, Протокол індивідуальної психодіагностики”, “ Індивідуальна картка вихованця”. 

Всі новини →