Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Дивовижний світ ОТХТ

06/02/2024

Протягом звітного тижня для онлайн-розкладу, який був розміщений на платформі Facebook, заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Ірина Василенко, Вікторія Панченко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк.

30 січня в обласному Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради відбулось засідання педагогічної ради № 1 у змішаному режимі на тему: «Виховні константи утвердження української національної та громадянської ідентичності у вихованців ОБХТ», метою якого було обговорити актуальність та шляхи формування української національної та громадянської ідентичності у вихованців ОБХТ; узагальнити надбання керівників гуртків та їхнього передового досвіду з даної проблеми.

Практичний психолог Лариса Ширченко розповіла про анкетування здобувачів освіти («Самооцінка  громадянськості» (5-8 кл.), «Громадянські компетентності» (9-11 кл.), проведене з метою визначення рівня громадянської вихованості здобувачів освіти та охарактеризувала високий, середній та низький рівні даної характеристики особистості.

Вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, протягом звітного тижня повторювали музичні ноти, передивлялись музичні казки про ноти. Діти почали розучувати пісню про лісову Мавку, проводили бесіду про лісових істот, слухали пісню з музичного фільму «Лісова Мавка». Юні вокалісти продовжували розучувати пісні «Булька», «Думи мої», «Я зірка», розучували нові руханки «Булька в космосі», «Я банан».

Вихованці старшої групи гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, знайомилися з творчістю української мисткині Марії Приймаченко, засвоїли поняття «лінія як засіб виразності», «симетрія», «асиметрія», «лінія як засіб виразності», «холодна колірна гама та малювали казкових тварин.

На базі школи проведено з дітьми заняття на тему «Ілюстрація до казки «Зайчик та місяць».

Для вихованців ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс», керівники Світлана Раскіна, Віра Раскіна, Дмитро Раскін, звітний тиждень був тижнем танцювального навчання та натхнення. Ансамбль «Нюанс» завжди в русі, завжди в пошуку нових танцювальних горизонтів.

На базі обласної бібліотеки для юнацтва вихованці гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, продовжили роботу по виготовленню іграшок «Жабеня» та «Сова». Під час онлайн-занять діти зв’язали зразок візерунку на основі філейного в’язання, розпочали роботу над вив’язуванням зразка, що поєднує в собі стовпчики різної будови.

На базі бібліотеки № 11 гуртківці в’язали деталі для брелока «Мишеня». Діти провели свято Стрітення, під час якого ознайомилися з його звичаями та традиціями, взяли участь в іграх та вікторинах. 

Вихованці, які працювали на базі бібліотеки № 2, розпочали вив’язувати деталі для іграшки «Сова», для брелока «Клоун» закінчили в’язати голову, а також взяли участь у грі «Мільйон».

Діти з ліцею № 34 під час онлайн-занять виготовили з паперу обємну поробку – повітряну кулю.

Вихованці хореографічного гуртка «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, отримали нагороди за участь у Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Кубок зими»:

– старша група – І місце в номінації «Сучасна хореографія»;

– підготовча група – ІІ місце в номінації «Ніч яка місячна».

Подякою за бездоганну підготовку учасників до конкурсу, плідну творчу співпрацю, збереження та розвиток культури України нагороджені керівник Тетяна Даниленко та вихованка Антоніна Лєшан.

Також вихованці колективу взяли участь у фестивалі «Formula fest 2024» в Румунії в дистанційному форматі. Колектив представив себе як одну велику родину танцем «Одна родина», де вихованці усіх груп показали свою майстерність. За рішенням журі вихованці здобули найвищу перемогу – «Grand Prix». Тетяна Даниленко нагороджена подякою за підготовку вихованців та розвиток української культури.

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, познайомилися зі способом зображення фігури казкового героя – хлопчика, вправлялися в техніці малювання фарбами та кольоровими олівцями та малювали фігуру казкового героя – Піноккіо. Вихованці групи «Сонячні промінчики» продовжили знайомство з різними жанрами образотворчого мистецтва, композицією та виконали роботу на тему «Ранковий натюрморт. Чайний сервіз». Діти групи «Веселі сонечка» навчалися малювати портрет людини, малювали ескіз, навчалися придумувати композицію, підбирати кольори та передавати в малюнку настрій, емоції героїв. «Юні майстрині» з ниток та підручного матеріалу навчились виготовляти декоративну іграшку – їжачка (тема «Їжачок з ниточок»). Під час онлайн-заняття діти розвивали уяву та фантазію, малюючи своє пошкоджене місто та чарівну сонячну квітку, що допоможе відбудувати рідне місто (тема «Малюємо наше місто»).

3 лютого вихованці гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко та Дмитро Чуприна, взяли участь у тренінгу з написання рекламних текстів «Як текст змушує вас купувати сміття», спікеркою якого виступила редакторка видання ОБХТ, вихованка гуртка Яна Циня.

Керівник гуртка Ірина Василенко в рамках самоосвіти прослухала вебінар «Ігри, що навчають, мотивують і не дають нудьгувати: поради для вчителів та вихователів». Спікер: Козенко Алла.

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня здійснювала підготовку до занять: готувала пробні об’ємні мінізразки поробок, ескізи, картонні шаблони, виготовила деталі паперових виробів. Провела онлайн-заняття, індивідуально-групові заняття з тимчасово переміщеними вихованцями, а також заняття на базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс» та на базі дитячої юнацької бібліотеки. Протягом тижня провела заняття на тему «Технологія виготовлення виробів технікою аплікації «Весела гусінь», іграшок-сувенірів «Маленьке зайченя», об’ємного органайзера «Найкращі друзі» з фетру. Діти розпочали виготовлення елементів композиції декоративної картинки змішаною технікою «Маки». Вихованці гуртка взяли участь у реєстрації та роботі онлайн-формату «Потрібні тут». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →