Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Незламні педагоги позашкілля

18/12/2023

   Педагоги обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради продовжують працювати. Протягом звітного тижня для онлайн-розкладу, який був розміщений на платформі Facebook, заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Вікторія Панченко, Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Губська, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк.

12 грудня педагоги ОБХТ відвідали тренінг з домедичної допомоги, який провели представники Навчально-методичної лабораторії управління розвитком регіональної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Лілія Козирєва, завідувач навчально-методичної лабораторії, Світлана Гіль, методист, Дар’я Блага-Мініна, методист. Учасники тренінгу дізналися про порядок надання допомоги постраждалим при масивній зовнішній кровотечі, при раптовій зупинці кровообігу, тренуючись на манекені та один одному, практично навчилися зупиняти кровотечу методом накладання турнікету, проводити огляд постраждалого, оцінювати його свідомість, виконувати серцево-легеневу реанімацію, викликати швидку.

Під час чергової наради для педагогів обговорювались питання:

– організації взаємовідвідування занять у гуртках;

– ведення електронних журналів;

– участь у конкурсі відео робіт «Традиції добрих справ»;

– підготовка відео «Один день з життя колективу».

12 грудня вихованка гуртка «Школа журналістики» Анастасія Журавльова разом з керівником Іриною Василенко взяли участь у вебінарі з психологічної стійкості для медійників від західноукраїнського медіацентру «Нова журналістика», на якому були присутні представники локальних медіа Миколаївщини. Вебінар з теми «Планування і тайм-менеджмент в умовах невизначеності», спікером якого виступав засновник Школи універсального журналіста, секретар Національної спілки журналістів України Віталій Голубєв, був першим з циклу безкоштовних вебінарів.

Учасники отримали лайфхаки щодо покращення щоденної продуктивності, дізналися про горизонти планування, пріоритети при створенні планів, економію розумової енергії, мінімізацію часових витрат.

14 грудня вихованці гуртка відвідали онлайн-зустріч із членами журі Міжнародного медіафестивалю-конкурсу «ПресВесна на Дніпрових схилах». Відбулася презентація номінацій «Аудіальне мистецтво» та «Аудіовізуальне мистецтво. Координатори фестивалю-конкурсу – завідувачка відділу Інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС» Київський Палац дітей та юнацтва Надія Іллюк та завідувачка кабінету Олеся Катрич, представили учасникам онлайн-зустрічі ретроспективу відомого медіаівенту, розповіли чим живе він зараз. Тема ХХІІ-го Міжнародного медіафестивалю «ПресВесна на Дніпрових схилах» – «Я ТАК БАЧУ СВІТ».

Протягом тижня вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», Людмила Шепелевич, працювали над вивченням музичних творів, відгадували загадки про музичні інструменти, розучували нові скоромовки, а також танцювали під нову руханку пісні «Миколай», «Коляда», «Добрий вечір, люди, вашій теплій хаті». Людмила Шепелевич провела з дітьми бесіду до Міжнародного дня скрипки.

Керівник гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви» протягом тижня провела для вихованців бесіду на тему: «Доброчесність – понад усе!» Гуртківці малювали янгола миру, усвідомили значення поняття «лінія як засіб виразності». Діти старшої групи малювали ялинкові гілочки з іграшками. Під час індивідуального заняття вихованці закінчили малювати ескіз до проєкту та почали переносити його на великий формат.

Вихованців ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс», керівники Віра Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, продовжують працювати над постановкою нового танцювального номера на українську тематику.

Вихованці однойменної групи гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, працюючи над темою «Різдвяні прикраси», зробили об’ємну паперову   іграшку-крижинку, опанувавши  базові   елементи  конструювання об’ємних паперових  іграшок,  техніку конструювання  з викрійки, складання паперу та поєднання деталей у виріб, а також  зробили різдвяного янгола. Гуртківці групи «Веселі сонечка» вивчали поняття «композиція», підбирали кольори й поглиблювали знання про теплу та холодну гаму кольорів. Цікавою для вихованців була тема «Властивості холодних кольорів. Малюнок білого ведмедика в країні холоду та зими», під час вивчення якої діти навчилися  бачити, розрізняти і відчувати холодні кольори і відтінки кольорів, формували  правильне  кольоросприйняття.  Також діти малювали білого ведмедика, поглиблювали знання про пласку та об’ємну форму. «Юні майстрині» гуртка працювали над ескізом новорічної іграшки – різдвяний янгол.

Вихованці гуртка «Школа журналістики», керівник Вікторія Панченко, продовжили зйомки в рамках підготовки до конкурсу відеоробіт «Традиції добрих справ».

На базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс» продовжила займатися з вихованцями хореографією Наталія Томова, керівник ансамблю сучасного танцю «Свято мрій».

Вихованці хореографічного колективу «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, продовжили підготовку до виступу на новорічному святі. Колектив долучився до марафону добрих справ і провів захід «Благодійник – творець добра своїми руками». Діти зібрали дитячі книжки, фарби, олівці, подарунки, зроблені своїми руками, та подарували дітям-переселенцям, хто потребує це, у важкий для нас час. «Зорянка» працює онлайн та офлайн і надихає дітей і дорослих на добрі вчинки.

На базі обласної бібліотеки для юнацтва для дітей 6-х класів Ірина Горбатюк, керівник гуртка ДУМ «Умілі ручки», провела майстер-клас з виготовлення новорічної іграшки. На занятті гуртка діти продовжили роботу над своїми виробами, вив’язували деталі для брелока «Клоун». Протягом звітного тижня вихованці продовжили роботу над проєктом «Виготовлення в’язаного светра». На базі бібліотеки № 11 діти виготовляли новорічні іграшки з ниток «Ялинка» та «Гном» та продовжили роботу над вив’язуванням кола.

Новорічна тематика є найулюбленішою темою вихованців гуртка ДУМ «Колаж», керівник Лариса Ігнатьєва. Діти виготовили гарні новорічні ялиночки, символ Нового року – дракончик, топери «Веселі сніговички».

Роботи вихованців гуртка ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна, були виконані в різних техніках малювання. Діти молодшої групи виконали графічні зображення сніжинок. Учні вчилися будувати симетричні композиції та конструювати симетричні зображення, вивчили значення паралельних, прямих, що перетинаються, та їх значення у побудові малюнку. Також виконали малюнок в техніці відтиску – створили святкові листівки. За допомогою руки зробили відтиск на папері. Вихованці старшої групи виконали малюнок гуашшю «Зимове сяйво».

В суботу з вихованцями молодшої групи було проведено інтегроване заняття. Діти переглянули презентацію на тему «Зоряне небо» і виконали малюнок «Велика ведмедиця».

Діти старшої групи малювали на тему «Свято наближається». Композиція малюнку виконана у змішаній формі. Гуртківці вчилися шукати центр композиції.

Суботні заняття завершили традиційним чаюванням, яке стало невід’ємною частиною суботніх занять. Також з вихованцями було проведено бесіди на тему «Традиції святкування Новорічних та Різдвяних свят», «Я і традиції моїх предків».

Дякуємо ЗСУ за надану можливість працювати та виховувати майбутнє нашої Незалежної Європейської країни!

 

 

 

 

Всі новини →