Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Педагоги ОБХТ взяли участь у вебінарі на освітньому проекту «На Урок»: «Чат «На Урок»: розвиток критичного мислення учнів за допомогою штучного інтелекту».

25/05/2023

Це інформаційний вебінар, як методична допомога. Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=YTBLh8eS1LA, рекомендуємо переглянути у будь-який час заступникам, методистам, педагогам позашкільної освіти, адміністраторам закладів освіти, батькам учнів, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Автор вебінару Цукор Любов головна редакторка Освітнього проекту «На Урок», організаторка інтернет-конференцій та практичних інтенсивів для педагогів.

Як часто ви чуєте про необхідність розвивати критичне мислення? Напевно, доволі часто, щоб цей термін перетворився на «фоновий», коли ми розуміємо необхідність розвитку критичного мислення, але вже не особливо стараємось це робити. Це дійсно проблема. Але постійний технічний прогрес підкидає нам нові випробування. Наприклад, все більшої популярності набуває штучний інтелект, а його використання – це вже не питання бажання, а питання потреби залучення його в роботу, оскільки він нікуди від нас не подінеться.

Однак використання ШІ – це справжній виклик для людини, адже ми маємо повністю залучити критичне мислення, аналізуючи результат взаємодії зі ШІ. Ми обговорили те, як ШІ допоможе розвивати критичне мислення дорослих і дітей. І, окрім усього іншого, було продемонстровано, як саме Чат «На Урок» може в цьому допомогти.

Зміст

-      Критичне мислення і штучний інтелект: які нові виклики постали?

-      Чат «На Урок» і критичне мислення.

-      Кейси розвитку критичного мислення з Чатом «На Урок» і не тільки.

Очікувані результати: Учасники вебінару актуалізували знання про критичне мислення та розглянули проблему його розвитку в контексті взаємодії зі штучним інтелектом (зокрема і в освіті), а також проаналізували конкретні кейси розвитку критичного мислення в роботі з Чатом «На Урок» та іншими типами штучного інтелекту.

Всі новини →