Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Особистісно-професійна компетентність педагогів обласного Будинку художньої творчості

30/03/2023

   28.03.2023 в обласному Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради відбулось засідання педагогічної ради № 1 у змішаному режимі на тему: «Особистісно-професійна компетентність педагога ОБХТ як можливість подолання сучасних викликів», метою якого було: ознайомити педагогів з актуальними навичками, необхідними для здійснення успішного освітнього процесу в умовах нової реальності, ключовими компонентами професійної компетентності; активізувати внутрішні ресурси педагогів, сформувати прагнення до самовдосконалення; надати поради з ефективного розвитку в педагогів метанавичок.

 У своїй доповіді заступник директора з НВР Киянова А.Г. розповіла про особливості сучасного banі-світу, в якому сьогодні перебуває людство, розкрила поняття «hard skills» (тверді навички), «soft skills» (м»які навички), «metaskills» (метанавички – вміння оволодіти новими навичками), підкреслила, що метанавички допомагають педагогу працювати, взаємодіяти з іншими людьми, розвиватися, досягати результатів за будь-яких умов. Анжела Киянова серед основних метанавичок назвала усвідомлення, емпатію, планування, навчання, адаптивність, критичне мислення, креативність, комунікацію, емоційний інтелект, стійкість, а також надала алгоритм кроків для формування метанавичок, який включає здійснення самоаналізу, самоменеджменту та самоосвіти. Заступник директора підсумувала, що в сучасних реаліях кожний педагог має постійно працювати над собою, випрацьовувати в собі необхідні навички, алгоритми дій, швидко вчитися, опановувати нові технології, миттєво змінюватися, щоб відповідати швидкоплинним вимогам суспільства.

  Керівник гуртка «Школа журналістики» Ірина Василенко розповіла про актуальні навички педагога, необхідні для організації сучасного та ефективного освітнього процесу в гуртку. Керівники гуртків склали та обґрунтували рейтинг актуальних навичок педагога для забезпечення вміння вибудувати ефективну освітню траєкторію в умовах нової реальності.

  Практичний психолог Лариса Ширченко розповіла про емоційну компетентність педагогів в умовах воєнного стану, надала ефективні поради від емоційного вигорання під час війни та рекомендації щодо підвищення стресостійкості для підтримго часу, підсумувала Лариса Анатоліївна, це виклик для вчителів, але варто запастися вже сьогодні ефективною стратегією щодо відновлення сил та енергії, щоб освітній процес був сповнений натхнення та нових перемог.

  Проєкт рішення за результатами засідання педагогічної ради:

- педагогам розвивати та вдосконалювати метанавички, що дозволять ефективно здійснювати психолого-педагогічну взаємодію з учасниками освітнього процесу;

- опановувати нові методи дистанційного навчання, які сприяють розвитку м’яких навичок у здобувачів позашкільної освіти;

- практичному психологу здійснювати психологічний супровід емоційного стану учасників освітнього процесу;

- рекомендації щодо саморегуляції емоційних станів педагогічних працівників взяти до відома.

 

 

Всі новини →