Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

На Миколаївщині стартував І етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»

26/11/2019

     З метою популяризації робітничих професій та професійної орієнтації молоді 26 листопада 2019 року на базі Державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» відбулось урочисте відкриття І-го етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» за компетенцією «Перукарське мистецтво» (далі – конкурс). Міжнародний рух WorldSkills International – найбільше у світі змагання з професійної майстерності серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, молодих робітників у віці від 18 до 22 років.

Захід розпочався з привітального слова заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Трайтлі О.О., який зазначив, що Миколаївська область славиться талановитими людьми, які якісно виконують свою роботу, є професіоналами своєї справи та побажав усім конкурсантам перемоги не лише на регіональному етапі, а й на загальнодержавному. Також Трайтлі О.О. акцентував увагу на тому, що Миколаївська область стала однією із семи областей, яка перемогла та отримала можливість побудувати сучасний Центр професійної досконалості у рамках проєкту «EU4Skills», що сприятиме соціально-економічному розвитку регіону. З відкриттям конкурсу присутніх привітала  директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Удовиченко О.О., яка наголосила на тому, що для області такий захід має важливе значення, оскільки він сприятиме підвищенню престижності робітничих професій, розвитку життєвих компетенцій учнів, розвитку державно-приватного партнерства та стимулюванню професійного самовдосконалення молоді.

У ході  урочистостей із запальними танцями та українськими піснями виступили вихованці обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, а учні Державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» продемонстрували креативні дизайнерські роботи. 

Після відкриття заходу директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Шаповалова Н.В. нагадала конкурсантам, експертам та членам журі про правила проведення конкурсних завдань та побажала успіхів його учасникам. Переможці І-го етапу конкурсу візьмуть участь у фінальному етапі.

 

 

 

 

Всі новини →