Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Нарада з директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти

20/09/2019

 З метою обговорення організованого початку 2019/2020 навчального року у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та основних шляхів оновлення та розвитку професійної (професійно-технічної) освіти області 19 вересня 2019 року на базі Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» під головуванням заступника директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Комісарової Л.О. відбулася нарада з директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Комісарова Л.О., заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації, доповіла стосовно початку 2019/2020 н.р. у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та акцентувала увагу на основних пріоритетах освітньої діяльності у новому навчальному році. Поінформувала присутніх про виконання станом на 19.09.2019 обсягів регіонального замовлення 2019 року на підготовку у закладах П(ПТ)О області робітничих кадрів у порівнянні з попередніми роками.

Щодо результатів аналізу зовнішнього незалежного оцінювання здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 2018/2019 навчальному році та питань забезпечення підручниками з навчальних предметів загальноосвітньої підготовки доповіла Шаповалова Н.В., директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області. Також  акцентувала увагу на питаннях атестації та підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів П(ПТ)О.

Сенчишак Л.В., головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації, зазначила, що з метою реалізації права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття якісної професійної (професійно-технічної) освіти з урахуванням їх потреб та можливостей такі діти отримають більше можливостей для навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та ознайомила присутніх із нормативно-правовими документами щодо організаційних засад інклюзивного навчання у закладах П(ПТ)О. Окремо наголосила на механізмі створення та відкриття інклюзивної групи та утворення команди психолого-педагогічного супроводу у закладі освіти.

Про фінансування закладів П(ПТ)О області доповіла Тараненко З.І., фахівець відділу моніторингу КЗ «Центр фінансово-статистичного моніторингу, матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів" Миколаївської обласної ради, яка зупинилася на питаннях отримання стипендії та організації харчування учнів закладів П(ПТ)О.

За ініціативи представників Відокремленого підрозділу "Южно-Українська АЕС" державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" розглянуто  питання щодо задоволення потреб ринку праці, розвитку публічно-приватного  партнерства та взаємозв'язку з ринком праці. Обговорено шляхи подальшої співпраці закладів освіти з роботодавцями.

У рамках наради викладачами та майстрами виробничого навчання ДНЗ "Южноукраїнський професійний ліцей"проведено майстер-класи:

навчально-практичний центр сучасних зварювальних технологій;

лабораторія зварювальних робіт;

STEM - лабораторія;

майстерня ремонту автомобіля;

електрозварювальна майстерня;

електромонтажна майстерня

 

 

 

По закінченню наради Комісаровою Л.О. підбито підсумки та окреслено ряд завдань щодо подальшої роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Всі новини →