Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Нагорода гідна кращих! Юні робототехніки – дослідники й винахідники Миколаївщини стали переможцями Всеукраїнського фестивалю «ROBOfirst - більше ніж роботи»!

08/04/2019

 6 та 7 квітня  у Києві відбувся Всеукраїнського фестиваль «ROBOfirst - більше ніж роботи»! Єдиний фестиваль, на якому діти вирішують глобальні проблеми людства за допомогою конструкторів LEGO.

Головна подія фестивалю – фінал Всеукраїнського етапу міжнародного чемпіонату FIRST LEGO League.  FIRST LEGO League – це міжнародна STEM-програма для школярів, що з’явилася у США в 1998 році. На сьогодні у ній беруть участь понад 200 тисяч учасників з 98 країн світу. Учасники програми демонструють свої навички з робототехніки та програмування, а також знання у сферах, пов’язаних з темою сезону, створюючи власних роботів та розробляючи інноваційні стартапи.

Миколаївщину  представляли команди:  м. Миколаїв  - громадська організації «I Will» (вихованці клубу - учні шкіл Миколаївської міської ради), м. Южноукраїнськ - «Совенята» (учні Южноукраїнської гімназії Южноукраїнської міської ради), Снігурівського району «Квант-суперблискавка» ( учні шкіл Снігурівської районної ради). 

Тема цьогорічного сезону – «Вперед на орбіту!» - вона присвячена вивченню соціальних та фізичних проблем з якими зіштовхується людина в космосі.
            У фінал Всеукраїнського етапу міжнародного чемпіонату FIRST LEGO League увійшла 51 краща команда – 500 школярів-винахідників з усіх куточків України. 

Вітаємо вихованців громадської організації «I Will», з першим місцем  в номінації «Шляхетний професіоналізм» Всеукраїнського чемпіонату ROBOfirst.  (тренери команди Олена Мосіна, Світлана Озаринська)

Склад команди учні шкіл м. Миколаєва,  а саме:

Іванов Андрій, ЗОШ № 30

Сімаченко Данііл, ЗОШ № 20

Озаринський Іван, ЗОШ № 56

Слюсаренко Богдан, ЗОШ № 56

Неров Данііл, Миколаївська гімназія № 3

Ніколенко Дмитро, навчально - виховальний комплекс № 2 «Зоря»

Крім того, у рамках «ROBOfirst - більше ніж роботи»  пройшов фестиваль FIRST LEGO League Junior, на якому зустрілися 72 команди та понад 400 учнів у віці 6-9 років, які демонстрували свої проекти місячних баз, адже тема цього сезону «Місія місяць».

Миколаївська громадська організація «I Will» підготувала дві команди юних робототехніків-дослідників.  

 Вітаємо з перемогою у номінації «Найкраща презентація» команду LEGO MOON (тренер Озаринська Світлана) у складі учнів шкіл м. Миколаєва, а саме:

Бутучел-Попова Маргарита, ЗОШ№22

Синявський Богдан, ЗОШ№3

Доготарь Роман, ММК  

Сорокін Гліб, ММК

Глизін Єгор, ММК

Вітаємо з перемогою у номінації «Найбільш ґрунтовне дослідження» команду MOON FRIENDS (тренер Мосіна Олена) у складі учнів шкіл м. Миколаєва, а саме:

Ільїн Тимур, АДТ

Сутула Олеся, ЗОШ№22

Фалєєв Матвій, ЗОШ №26

Шульга Тимофій, ЗОШ№30

Шелест Михайло, ЗОШ№18

Черняк Олексій, «Гіпаніс ЕОС»

Вітаємо з перемогою збірну команду Снігурівщини «Квант-суперблискавка»  (тренер  Чолак Сергій, учитель фізики опорного закладу Снігурівської ЗОШ І–ІІІ ступенів Снігурівської районної ради), яка визначена  у номінації «Найяскравіша команда».  

Вітаємо керівників команд, обдарованих і творчих дітей Миколаївщини - вихованців громадської організації «I Will», учнів шкіл Снігурівської районної ради, батьків із вагомими нагородами!

Бажаємо  нових творчих звершень й перемог!

Всі новини →