Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

МОЦТКЕ УМ взяв участь у IV Всеукраїнській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді

07/04/2019

      4-6 квітня 2019 р. в м. Черкаси відбулась IV Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття», до участі у якій долучився і Миколаївський обласний Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Робота конференції проходила на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. На відкритті заходу з привітальним словом до учасників звернулися наукова та освітянська еліта Черкащини та України.

Матеріали своїх наукових пошуків 89 учасників конференції презентували у чотирьох секціях. Миколаївський обласний Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді представляла вихованка гуртка «Археологічне краєзнавство» Дар’я Гембержевська зі своїм дослідженням «Античні святилища типу exstra-urban в Ольвійському полісі» (керівник Д.В. Бондаренко), за що була нагороджена грамотою Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Незабутні враження від краєзнавчого форуму доповнила змістовна екскурсійна програма: прогулянка вулицями Черкас, подорож до Холодного Яру та м. Кам’янки, під час яких юні краєзнавці відвідали обласний краєзнавчий музей, пам’ятні місця Української революції 1917-1921 рр., гранітний каньйон р. Тясьми.

 

Всі новини →