Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Освітній процес в обласному Будинку художньої творчості: реалії сьогодення

09/11/2023

Освітній процес в обласному Будинку художньої творчості незважаючи на воєнний стан продовжується. Педагоги закладу працюють за онлайн-розкладом, який був розміщений на платформі Facebook, заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Вікторія Панченко, Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Губська, Наталія Томова, Юлія Масіна, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк.

31 жовтня в режимі онлайн відбулося заняття для педагогів ОБХТ, які продовжують опановувати українську мову або вдосконалюють рівень усного мовлення. Спікерка Світлана Каленюк розповіла про іншомовні слова як джерело поповнення лексики сучасної української мови. Педагоги дізналися про поділ слів на власне українські та запозичені, ознайомилися з різними групами слів за походженням, правилами написання іншомовних слів, українськими відповідниками модних англіцизмів.

Керівник вокальної студії естрадного співу «Дивограй» Людмила Шепелевич протягом тижня проводила для вихованців не тільки онлайн-заняття, а також костюмовану виховну годину до свята Хелловіна, під час якої діти співали пісні, відгадували загадки, танцювали, ознайомилися з історією виникнення самого свята.

Протягом тижня, під час канікул у школах, у гуртку «Школа журналістики», керівник Вікторія Панченко, заняття були розважального характеру. Вихованці грали в журналістську мафію, за результатами якої в першому турі виграли злі персонажі, а в другому – добрі. Під час другого заняття діти уявляли себе в ролі героїв – вампірів, зомбі, цікавих тварин, а інші брали в них інтервю та розкривали особистість «запрошених гостей» в усій красі.

            Керівники ансамблю спортивно-бального танцю «Нюанс» Віра Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін протягом тижня готували вихованців до змагань. Педагоги прослухали зум-лекції, які проводили одні з найкращих пар світу.

Тетяна Даниленко, керівник хореографічного колективу «Зорянка», протягом тижня проводила заняття з вихованцями не тільки онлайн, а й в очному режимі на базі Центральної міської бібліотеки ім. Ш. Кобера і В. Хоменко, попередньо уклавши угоду про співпрацю з директоркою закладу. Вихованці займались енергійною танцювальною розминкою, повторювали  нові танцювальні рухи.

Вихованці старшої та молодшої груп гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, продовжили працювати зі схемами декоративного розпису, малювали кущ калини та бігунці. Протягом тижня керівник гуртка проводила також індивідуальні заняття з вихованцями.

 

Протягом тижня було проведено онлайн-зайняття та індивідуальне з вихованцями старшої і молодшої груп гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль. Діти продовжили  знайомство з петриківським розписом, вивчили основи декоративного  розпису, розробляли композиції; працювали зі схемами розпису та малювали птахів і бігунці. Протягом тижня педагог проводила роботу по залученню нових вихованців.

Діти молодшої групи гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, вивчили принцип в’язання квадрата, на основі якого обрано тему проєкту «Шопер». За допомогою інтернет-ресурсів підібрали схему в’язання виробу. Педагог розпочала набір до гуртка та роботу з вихованцями на базі Миколаївської бібліотеки-філії для дітей № 11.

Діти групи «Сонячні промінчики» та «Веселі сонечка» гуртка «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, на заняттях знайомилися з теплими та холодними кольорами в навколишньому світі та творах художників; виконували малюнок олівцями та фарбами з використанням кольорового паперу. Діти групи «Веселі сонечка» вивчали тему: «Теплі кольори. Використання рослинного матеріалу – листочків у малюнку». Вихованці групи «Сонячне сяйво» у своїх роботах використовували теплі кольори та рослинний матеріал (листочки) в роботі над портретом. «Юні майстрині» продовжили знайомство з нетрадиційними техніками малювання та виконали малюнок розчинною кавою, вивчали можливості використання кави як звичайної фарби. Діти також малювали білочку теплими кольорами з використанням рослинного матеріалу. Керівник гуртка Наталія Губська протягом тижня працювала з інтернет-ресурсами, підбирала дидактичний матеріал для занять, виготовляла зразки запланованих декоративних робіт.

02 листопада керівник гуртка «Школа журналістики» Ірина Василенко ознайомилася з матеріалами вебінару «Пригодницька гра. Навіщо дітям ризик?» Спікерка: Марія Замелюк, кандидатка педагогічних наук, ГО Української асоціації сімейних психологів. Вихованці на заняттях гуртка продовжують готуватися до всеукраїнського конкурсу «Я – журналіст!»

            Вихованці гуртка ДУМ «Колаж» протягом тижня виготовили топери з кольорового паперу «Метелики». Діти також виготовляли антистрес-малюнки, ознайомилися з технікою вишивки букетів з обємних троянд для виготовлення гольничок. В рамках самоосвіти керівник Лариса Ігнатьєва переглянула відеозаписи на тему «Техніка медіативного малювання», «Як зняти стрес».

Юлія Масіна, керівник гуртка ОТМ «Оранжеве небо», протягом тижня

проводила заняття в тематиці осінніх кольорів та на тему осені. З вихованцями молодших груп було проведено заняття на тему «Дари осені». Діти виконали роботу у змішаній техніці, створили банку з дарами осені. Вихованці старшої групи виконали самостійний малюнок на тему «Осінні фантазії». Завданням для групи було придумати та намалювати осінню композицію на власний розсуд. Вихованці створили теплі осінні роботи, котрі різнились композиційно та сюжетно. В суботу провели заняття на тему «Осіння цариця». Вихованці переглянули презентацію про лисицю. Молодші групи намалювали малюнок лисиці з використанням різних прийомів. Старша група створила «портрет» лисиці. В кінці занять у суботу за традицією провели чаювання. Це один з найулюбленіших моментів заняття. Діти дуже люблять спілкуватися та ділитися своїми успіхами. На індивідуальному занятті відпрацювали графічні прийоми штрихування.

Заступники директора, завідуючі відділами,  методисти та культорганізатори закладу працювали над:

ü     підготовкою та проведенням обласного щорічного збору лідерів та кураторів  органів учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Лідерство на Миколаївщині. Можливості та виклики»;

ü     роботою над проєктом наказу про підсумки обласного конкурсу дитячого малюнку «Як я захищатиму Батьківщину»;

ü     організацією роботи журі обласного етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді до Дня захисника України «За нашу свободу»;

ü     підготовкою проєктів наказів про проведення обласних заходів: конкурсу «Миколаївські дзвіночки» та фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва (народна хореографія);

ü     створенням квізу для Телеграм-каналу «Позашкілля Миколаївщини» «Солов`їна»;

ü     методичним супроводом роботи наукових секцій на настановній сесії МАН;

ü     відпрацюванням листа НЦ МАНУ про проведення семінару-практикуму для освітян «Особливості організації науково-дослідницької діяльності учнів в сучасних умовах»;

ü     проведенням методичних консультацій з керівниками обласних секцій МАН щодо підготовки та проведення настановної сесії т/в МАН;

ü     наданням методичних рекомендацій вчителям та керівникам гуртків щодо участі у настановній сесії;

ü     збором матеріалів та публікацій для сайту ОБХТ;

ü     узгодженням онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;

ü     методичною допомогою керівникам гуртків щодо оформлення онлайн-розкладу, зум-конференцій;

ü     наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google.

 

Всі новини →