Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Освітній процес в ОБХТ триває

18/04/2023

 У період з 10-16.04 для онлайн-розкладу заняття в синхронному та асинхронному режимах на наступний тиждень запропонували всі керівники гуртків ОБХТ, а також керівники т/в МАН в Миколаївській області. З дітьми-переселенцями з м. Херсон у синхронному режимі проводить заняття керівник гуртка ДУМ «Колаж» Л. Ігнатьєва.

Результати творчої роботи вихованців педагоги продовжують висвітлювати на сторінці ОБХТ та гуртків у соціальних мережах Viber, Facebook, Instagram та каналі YouTube.

Протягом звітного тижня за графіком провели контрольні заняття за підсумками роботи за ІІ півріччя 2022-2023 н.р. педагоги Людмила Шепелевич, Світлана Горшкова, Тетяна Даниленко.

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (керівник Наталія Губська) протягом звітного тижня розробляли ескізи, малювали їх на яйці та виготовляли мальованки. Як варіант, діти також малювали  писанки на папері. Юні майстрині гуртка виплітали з одноразового стаканчика та ниток кошик і декорували його травичкою і морквою, посадивши в середину виробу кролика. Творчо виконані роботи вихованців розміщено на сторінках ОБХТ та гуртка на платформі Facebook. Наталія Михайлівна опрацювала теоретичний матеріал за інтернет-ресурсами, передивилась майстер-класи, виготовила зразки запланованих робіт.

Цікавою тема Великодня протягом тижня була і для вихованців гуртка ДУМ «Колаж», керівник Лариса Ігнатьєва. Протягом звітного тижня керівник гуртка підготувала ескізи, лекала, викрійки необхідних виробів для демонстрації вихованцям під час занять на теми: «Технологія виготовлення об’ємних пасхальних елементів декору змішаною технікою» та «Технологія виготовлення пасхальної гірлянди». Провела онлайн-заняття та індивідуально-групові заняття для тимчасово переміщених вихованців. Підготувала фото дітей та виготовлених ними робіт для викладення на Facebook. Займалась самоосвітою, працювала з інтернет-ресурсами, переглянула в інтернеті відеороліки та майстер-класи відомих майстрів щодо виготовлення виробів до Великодня. Підготувала та виклала у Класрумі завдання 14 на тему: «Технологія виготовлення їжачка технікою ниткографії».

Керівник гуртка «Школа журналістики» Вікторія Панченко протягом звітного періоду підготувала онлайн-розклад на наступний тиждень та провела низку онлайн-занять; взяла активну участь у підготовці до Всеукраїнського методологічного семінару з позашкільної освіти, онлайн відкритої лекції «Гуманітарний напрям позашкільної освіти: теорія і практика».

Всі педагоги продовжують заповнювати електронні журнали гурткової роботи. На тижні методист Микита Горшков провів ще одне онлайн-заняття та дав відповіді на хвилюючі питання педагогів щодо заповнення електронних журналів.

Керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В. Раскіна, С. Раскіна, Д. Раскін продовжують працювати з вихованцями в мобільному додатку Google Classroom, де розміщують завдання та посилання на заняття в ZOOM. Протягом тижня педагоги робили зйомки відеозанять для онлайн-розкладу, а також взяли участь у різних ZOOM-лекціях, які проводили одні з найкращих тренерів і танцюристів світу.

Протягом звітного тижня керівник студії естрадного співу «Сузір’я» Людмила Доленко під час онлайн-занять у роботі з вихованцями приділяла увагу вправам на артикуляцію. Вихованці студії підготували та розмістили на сторінці студії у Фейсбуці цікавий музичний матеріал до свята Великодня.

Вихованці «Народних художніх колективів» студії естрадного співу «Дивограй» (керівник Людмила Шепелевич) та студії естрадного співу «Сузір’я» (керівник Людмила Доленко) посіли призові місця у Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі мистецтв «Пісня над Бугом». За рішенням журі, призові місця в номінації «Вокал» (естрадний спів), у ІІ віковій категорії посіли: Пісна Єлизавета – ІІ місце; Степанова Єлизавета – ІІ місце; Іванченко Дар’я – ІІІ місце. У IV віковій категорії посіли: ІІІ місце – Чертенкова Ірина та вокальний ансамбль старшої групи «Дивограй».

Степанова Єлизавета, вихованка студії естрадного співу «Дивограй», взяла участь у LXІІІ Міжнародному багатожанровому двотуровому дистанційному фестивалі-конкурсі мистецтв «Наша ненька Україна» та за результатами конкурсу посіла І місце за виконання композиції «Україна це ти».

Махиня Анна і Завальна Таїсія, вихованки студії естрадного співу «Дивограй», взяли участь у LXV Двотуровому Міжнародному багатожанровому дистанційному фестивалі-конкурсі мистецтв «Зіркова весна» та посіли призове ІІ місце.

13 квітня вихованці «Зразкового художнього колективу» гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, відвідали онлайн-зустріч учасників Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах» з членами журі номінації «Журналістська робота»: координатором номінації Наталією Плахотнюк, шеф-редактором і співвласником інтернет-видання «КиївВлада», медіаменеджером, викладачем Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка Ігорем Дармостуком, журналісткою видання НВ, авторкою онлайн-курсу Олександрою Горчинською, журналісткою сайту «Вечірній Київ» КК «Київ-Інформ» Наталією Марків, журналістом, етнографом, політологом, публіцистом Петром Андрусечко.

Юнкори дізналися секрети написання гарної журналістської роботи, критерії оцінювання конкурсних робіт, ознайомилися з особливістю роботи в  інтернет-виданнях.

Протягом тижня тривало проведення традиційних щорічних заходів ОБХТ:

-   І етапу щорічного обласного фестивалю-конкурсу сучасного танцю «Сучасні ритми» (онлайн формат);

-   І етапу щорічного обласного конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» (дистанційний формат);

-   ІІІ етапу щорічного обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» (онлайн формат);

-   ІІІ етапу щорічного обласного  фестивалю-конкурсу  театральних колективів «Світ надії Дивосвіт» (робота журі)

            З 10-16 квітня 2023 року заступники директора, завідуючі відділами,  методисти та культорганізатори закладу працювали над:

            - підготовкою до Всеукраїнського методологічного семінару з позашкільної освіти, онлайн відкритої лекції «Гуманітарний напрям позашкільної освіти: теорія і практика»;

- обробкою заявок учасників обласних конкурсів: «Знай і люби свій край», «Сучасні ритми»;

- підготовкою грамот переможцям та учасникам конкурсу вокальних ансамблів «Співає юність України!»;

            - консультуванням педагогів та учасників 3 туру учасників обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року»;

            - проведенням онлайн консультацій для вчителів та наукових керівників гуртків МАН (за запитом);

            - перевіркою постерів учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН;

            - відпрацюванням листа НЦ МАНУ про проведення курсу "Власне висловлювання: принципи створення" Всеукраїнської філологічної школи Малої академії наук України;

- узагальненням рекомендацій для педагогів закладів позашкільної освіти щодо самоосвіти;

- наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google;

- узагальннням матеріалів до участі у ХІV міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти - 2023».       

            Педагоги ОБХТ 11 квітня 2023 року взяли участь у вебінарі на освітній платформі «На Урок» за темою: «Захопливим урокам мистецтва під час невизначеності воєнного стану – бути чи не бути?».

Це  інформаційний вебінар,  у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=C1loimooPbk,  та рекомендується до перегляду у будь-який час заступникам, методистам, педагогам позашкільної освіти, психологам, корекційним педагогам,  батькам учнів, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Як організувати захопливі уроки мистецтва, коли для вчителів та учнів стали звичними слова «повітряна тривога», «дистанційка», «завдання у класрумі, працюємо самостійно»? Як поєднати теоретичну частину і творче завдання в одному уроці? Відповіді на питання відшукати разом на вебінарі:

·                 Нові реалії: з якими труднощами стикаються вчителі, організовуючи та проводячи уроки мистецтва під час війни?;

·                 Педагогічні ідеї: як проводти заняття за візуальним конспектом «Українське телебачення»?;

·                 Три секрети: як організувати урок, аби учні закохалися у мистецтво?

Учасники вебінару ознайомилися  з  труднощами роботи вчителів мистецтва      під час війни, дізналися про особливості організації навчального процесу в умовах невизначеності, а також отримали практичні поради щодо ведення уроку на прикладі теми «Українське телебачення».

Практичним психологом закладу протягом тижня:

ü  підготовлено пам’ятку «Діти війни: які психологічні проблеми потрібно долати», яка викладена на власному сайті ОБХТ у розділі «Методична скарбниця», рубрика «Поради практичного психолога» за покликанням: http://surl.li/bvrxc ;

ü  проведено консультації за темами:

- «Як змінюються стосунки у сім’ї після втрати»;

- «Як відновити соціальні  контакти після травматичних подій»;

- «Як допомогти родині пережити втрату».

ü  переглянуто інформаційні матеріали за темами:

-  «Медико-психологічні наслідки дистресу війни в Україні»

-  «Психологія воєнного часу:що робити з війною всередині нас»;

- «Психологічне здоров’я українців під час війни і як його врятувати»;

- «Методи психологічної допомоги. Тренінг: Методики первинної  психологічної допомоги».     

 

 

 

 

Всі новини →