Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Будні педагогів ОБХТ

03/04/2023

У період з 27.03 до 01.04 для онлайн-розкладу заняття в синхронному та асинхронному режимах на наступний тиждень запропонували всі керівники гуртків ОБХТ, а також керівники т/в МАН в Миколаївській області. З дітьми-переселенцями з м. Херсон у синхронному режимі проводить заняття керівник гуртка ДУМ «Колаж» Л. Ігнатьєва.

Результати творчої роботи вихованців педагоги продовжують висвітлювати на сторінці ОБХТ та гуртків у соціальних мережах Viber, Facebook, Instagram та каналі YouTube.

            28 березня в обласному Будинку художньої творчості відбулось засідання педагогічної ради № 1 у змішаному режимі на тему: «Особистісно-професійна компетентність педагога ОБХТ як можливість подолання сучасних викликів», метою якого було: ознайомити педагогів з актуальними навичками, необхідними для здійснення успішного освітнього процесу в умовах нової реальності, ключовими компонентами професійної компетентності; активізувати внутрішні ресурси педагогів, сформувати прагнення до самовдосконалення; надати поради з ефективного розвитку в педагогів метанавичок. Керівник гуртка «Школа журналістики» Ірина Василенко розповіла про актуальні навички педагога, необхідні для організації сучасного та ефективного освітнього процесу в гуртку. Керівники гуртків склали та обґрунтували рейтинг актуальних навичок педагога для забезпечення вміння вибудувати ефективну освітню траєкторію в умовах нової реальності.

            29 березня в режимі онлайн відбулося чергове заняття з української для педагогів ОБХТ. Педагоги Тетяна Даниленко, Лариса Ігнатьєва, Людмила Шепелевич, Людмила Доленко, Наталія Губська постійно удосконалюють рівень усного українського мовлення. Цього разу Світлана Каленюк висвітлила тему «Морфологічні особливості числівника. Спікерка за допомогою презентації розповіла про зміни числівників за родами, числами, відмінками, утворення збірних числівників, особливості відмінювання дробових, збірних і порядкових числівників та правильне слововживання числівників на позначення часу в українській мові. Для педагогів ОБХТ заняття з української стали поштовхом, стимулом для того, щоб опанувати потрібні знання, зануритися в українську, визначитися з вибором.

            30 березня проведено атестацію педагогічних працівників ОБХТ: керівника «Зразкового художнього колективу» гуртка «Школа журналістики» Вікторії Панченко та завідувачки методичним відділом Олени Савіцької. Педагоги ознайомили атестаційну комісію з досвідом своєї роботи. Змістовні презентації спонукали представників атестаційної комісії до обговорення, всім бажаючим була надана можливість висловити власну думку про діяльність педагогів. За результатами атестації визначено відповідність педпрацівників займаній посаді, рівень їх кваліфікації. Бажаємо нашим колегам творчих успіхів та нових здобутків у подальшій професійній діяльності.

Керівник гуртка «Школа журналістики» Вікторія Панченко протягом звітного періоду підготувала онлайн-розклад на наступний тиждень та провела низку онлайн-занять. Разом з вихованцями підготували новий випуск рубрики «Цікава українська» на тему «Новий український правопис». Ведуча Анастасія Кучер розповіла про передачу звуків «au» згідно нового правопису.

Керівник гуртка ДУМ «Колаж» Лариса Ігнатьєва протягом тижня підготувала ескізи, лекала, викрійки необхідних виробів для демонстрації вихованцям під час занять на теми: «Технологія виготовлення об’ємних виробів змішаною технікою» та «Технологія виготовлення пласких елементів  змішаною технікою до пасхальної композиції». Провела онлайн-заняття та індивідуально-групові заняття для тимчасово переміщених вихованців. Підготувала фото дітей та виготовлених ними робіт для викладення на Facebook. Займалась самоосвітою, працювала з інтернет-ресурсами, переглянула в інтернеті відеороліки та майстер-класи відомих майстрів щодо виготовлення виробів до Великодня. Підготувала та виклала у Класрумі завдання 12 на тему: «Технологія виготовлення текстильного пасхального топеру».

            Всі педагоги вже розпочати заповнювати електронні журнали гурткової роботи. На тижні методист Микита Горшков провів онлайн-заняття та дав відповіді на хвилюючі питання педагогів щодо заповнення електронних журналів.

            Протягом звітного тижня керівник студії естрадного співу «Сузір’я» Людмила Доленко під час онлайн-занять у роботі з вихованцями приділяла увагу співу і слову: «зануритися» насамперед у поетичний світ автора тексту вокального твору, зрозуміти його зміст, образність, інтонаційно-ритмічну організацію. Вихованці студії готують цікавий музичний матеріал до свята Великодня. На виховній годині юні вокалісти познайомилися з творчістю української співачки зі Львова Квітки Цісик.

            1 квітня вихованці гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко та Дмитро Чуприна, учасники ХХІ-го Міжнародного фестивалю-конкурсу «Прес-весна на Дніпрових схилах» взяли участь у святі дитячої книги і майстер-класі «Якою має бути сучасна дитяча книга», який проводила письменниця Марія Артеменко. Марія Артеменко – дитяча письменниця, методистка Лабораторії дитячого читання НЦ «Мала академія наук України». Юнкори дізналися про тематику сучасних дитячих книжок, особливості вікової спрямованості книжок, критерії вибору найкращих дитячих книжок українських авторів, «рецепти» написання сучасних книжок для дітей.

Протягом тижня вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, співали вокальні вправи, робили вправи для розвитку дихання та дикції. Старша група працювала над прийомом Твенг. У сольних творах з солістами працювали над виробленням навички вібрато.

            24 березня керівники гуртка Ірина Василенко та Дмитро Чуприна відвідали вебінар Маївки С.В. «Особливості використання освітніх онлайн-ресурсів для активного та інтерактивного навчання», який був проведений з метою ознайомити вчителів із особливостями використання онлайн-ресурсів для активного навчання. Учасники заходу ознайомилися з онлайн-ресурсами;

розвинули здатність використовувати онлайн-ресурси в педагогічній діяльності; практичні вміння працювати з онлайн-ресурсами; отримали знання і розуміння алгоритмів/вимог роботи з онлайн-ресурсами.

Керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В. Раскіна, С. Раскіна, Д. Раскін продовжують працювати з вихованцями в мобільному додатку Google Classroom, де розміщують завдання та посилання на заняття в ZOOM. Протягом тижня педагоги робили зйомки відеозанять для онлайн-розкладу, а також взяли участь у різних ZOOM-лекціях, які проводили одні з найкращих тренерів і танцюристів світу для підтримки українських танцюрів. А саме:

            - 10-ти кратні чемпіони світу з латиноамериканських танців у категорії «Професіонали» Riccardo Cocci & Yulia Zagoruychenko (USA) – лекції 28, 29 березня.

            - лекції від Darren Hammond & Marina Steshenko (South Africa – Ukraine) 28, 29 березня.

Протягом тижня продовжували знайомство з нетрадиційними техніками малюнку вихованці студії ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна. Діти виконали арт-малюнки повітряною кулею та поліетиленовим пакетом, а також губкою для миття посуду. Надзвичайно зацікавившись такими інструментами для малювання, вихованці продуктивно попрацювали, створили чудові, яскраві роботи. Нетрадиційні техніки малювання – яскрава можливість проявити свою фантазію та творчість, наповнитись гарними настроєм і позитивом.

Також провели традиційне суботнє чаювання, під час якого діти спілкувались та щиро раділи власним успіхам. Вихованці отримали завдання малювати в скетчбуках предмети, які оточують нас навколо. Створили малюнки на тему «Що я бачу навколо себе!»

З вихованцями (Лозова Мирослава, Лозова Ангеліна, Лисенко Марк, Воєхевич Анастасія, Нікітченко Артем) педагог продовжила підготовку до участі у IV Всеукраїнському конкурсі «Портрет моєї матусі». Для цього Юлія Масіна провела додаткову онлайн консультацію у ZOOM.

Протягом тижня тривало проведення традиційних щорічних заходів ОБХТ:

-   ІІ етапу та підготовку до ІІІ етапу щорічного обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» (онлайн формат);

-   І етапу щорічного обласного фестивалю-конкурсу сучасного танцю «Сучасні ритми» (онлайн формат);

-   І етапу щорічного обласного  фестивалю-конкурсу  театральних колективів «Світ надії Дивосвіт» (онлайн формат);

-   І етапу щорічного обласного конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» (дистанційний формат).

            З 27 березня – 02 квітня 2023 року заступники директора, завідуючі відділами та методисти закладу працювали над:

- обробкою заявок учасників обласних конкурсів: «Знай і люби свій край», «Сучасні ритми», «Світ надії Дивосвіт»;

- підготовкою підсумкового наказу щорічного обласного фестивалю-конкурсу вокальних колективів «Співає юність України»;

- підготовкою обласного вебінару для керівників гуртків вокально-хорового жанру закладів загальної середньої та позашкільної освіти в режимі онлайн;

- підготовкою грамот переможцям обласного конкурсу читців-декламаторів   «Поетична пристань»;

- консультуванням учасників ІІІ етапу обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування       «Лідер року»;

            - реєстрацією учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН;

            - формуванням та надсиланням пакету документів учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН;

- узагальненням рекомендацій для педагогів закладів позашкільної освіти щодо самоосвіти;

- наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google.

Заступник директора з навчальної роботи протягом минулого тижня:

ü      тримала зв’язок з педагогами, надавала консультативну допомогу та по корекції і розміщенню інформації на сторінці ОБХТ платформи Facebook, в методичному Класрумі педагогам Губській Н.М. та Ігнатьєвій Л.А.;

ü      узагальнила звіт про роботу педагогів ОБХТ за звітній тиждень;

ü      здійснила контроль за проведенням педагогами онлайн-занять за розкладом;

ü      опрацювала науково-педагогічну літературу, в рамках підготовки до чергового засідання педагогічної ради.

            Протягом тижня культорганізатори ОБХТ працювали над:

ü      оновленням тижневого онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;

ü      формування онлайн-розкладу занять гуртків на тиждень;

ü      створенням квзіу «Весняні квіти» для Телеграм-каналу «Позашкілля Миколаївщини».

Практичним психологом закладу протягом тижня:

ü  підготовлено пам’ятку Контроль емоційного стану під час війни», яка викладена на власному сайті ОБХТ у розділі «Методична скарбниця», рубрика «Поради практичного психолога» за покликанням: http://surl.li/bvrxc ;

ü  переглянуто інформаційні матеріали за темами:

-«Як впливає контроль емоційного стану на людину»;

-«Як проживати негативні емоції під час війни»; 

- «Рекомендації  для підтримки психологічного здоров”я українців»;

ü     здійснено підготовку до педради за темою: «Емоційна компетентність педагога в умовах воєнного  стану».

30 березня 2023 року, відповідно до листа  Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України педагоги ОБХТ стали учасниками Всеукраїнського методологічного семінару за темою: «Сучасні підходи до вибору професії: значення лідерства, Soft skills, підприємницькі навички».

 Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, Національний університет біоресурсів і природокористування України, ГО «Асоціація інноваційної та цифрової освіти», ТОВ «Компанія інтелектуальних технологій», ГО «Ukraine Active», ГО «JuniorS».

Відповідно до плану роботи семінару були визначені гнучкі навички (soft skills), їхня роль і значення для професійного розвитку і кар’єрного зростання особистості. На основі аналізу Професійного стандарту за професіями було окреслено перелік гнучких навичок, якими має володіти сучасний педагог та шляхи їх формування.

Переглянути семінар можна перейшовши за покликанням:  https://youtube.com/live/Wu45O4oqKKI?feature=share

           

Всі новини →