Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Педагоги ОБХТ взяли участь у вебінарі на освітньому проекту «На Урок»: «Ген свободи: українська література (до питання про національно-патріотичне виховання)».

13/03/2023

Це інформаційний вебінар, як методична допомога. Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=-KyjS_23MZ4, рекомендуємо переглянути у будь-який час заступникам директора із НВР, методистам, педагогам позашкільної освіти, психологам, корекційним педагогам, батькам учнів, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Автор вебінару Тимченко Антоніна філолог, поетеса (авторка 6 збірок лірики, кількох книжок для дітей), літературознавець, автор більш ніж 50 наукових та навчально-методичних публікацій, лауреат і організатор літературних конкурсів, викладач вищої школи.

Ген свободи, споконвіку наявний в українців, послідовно виявляється і в літературі ще від княжої доби. На часі розмова про наше письменство не як про співців сліз, поневолення та страждань, а як про носіїв непереборної внутрішньої свободи.

Зміст

1.     Часи «долітературні» та усна народна творчість.

2.     Доба Київської Русі як золотий час свободи.

3.     Григорій Сковорода: «Світ ловив мене…».

4.     Література кінця 18 - 19 століття: внутрішня свобода в умовах зовнішньої неволі.

5.     XX й XXІ століття: вихід за межі кола повторень.

Очікувані результати: Учасники вебінару визначили місце української літератури в процесі формування національної ідентичності, поглибили знання щодо етапів вияву «гену свободи» у творах наших письменників, а також отримали поради щодо використання фактів із історії літератури на різних уроках та у виховній роботі.

Всі новини →