Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Будні педагогів ОБХТ за період з 31.10.22 до 06.11.22

08/11/2022

 Для онлайн-розкладу заняття в синхронному та асинхронному режимах на наступний тиждень запропонували всі керівники гуртків ОБХТ, а також керівники т/в МАН в Миколаївській області. З дітьми-переселенцями з м. Херсон у синхронному режимі проводить заняття керівник гуртка ДУМ «Колаж» Л. Ігнатьєва. Результати творчої роботи вихованців педагоги продовжують висвітлювати на сторінці ОБХТ та гуртків у соціальних мережах Viber, Facebook, Instagram та каналі YouTube. Протягом минулого тижня керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В. Раскіна, С. Раскіна, Д. Раскін готували та записували заняття для онлайн-розкладу на наступний тиждень, розміщували заняття для дітей різних груп в мобільному додатку Google Classroom. Також вихованці ансамблю спортивного бального танцю брали участь у різних ZOOM-лекціях, які проводили одні з найкращих тренерів та танцюристів світу спеціально для підтримки українських танцорів у цей нелегкий час. А саме:

1. 10-ти кратні чемпіони світу з латиноамериканських танців в категорії професіонали Riccardo Cocchi & Yulia Zagoruychenko (USA) – лекції 1, 2 листопада.

2. Лекції від Darren Hammond & Marina Steshenko (South Africa - Ukraine) – 1, 2 листопада.

3. Лекція 14-ти кратного чемпіона світу з латиноамериканських танців в категорії професіонали Доні Бьорнс та Хайді – 3 листопада. 

Вихованці колективу, не зважаючи на те що знаходяться в різних містах і різних країнах (Польща, Чехія, Німеччина, Нідерланди, Італія, Великобританія, Америка), підтримують свої навички та бажання танцювати. Вікторія Панченко, культорганізатор та керівник гуртка «Школа журналістики», протягом звітного тижня зібрала інформацію та сформувала розклад онлайн-занять ОБХТ на наступний тиждень. Вікторія Ігорівна разом з вихованцями підготувала онлайн-заняття, виконала монтаж та розмістила на сторінці ОБХТ платформи Facebook черговий випуск рубрики «Цікава українська» на тему «Синоніми до словосполучення «хочу спати», в якому взяли участь гуртківці Дмитро Сиротін та Вадим Синявський. Вікторія Ігорівна в онлайн-режимі провела для вихованців квіз до дня святкування Хелловіна. В сьогоденні особливої уваги набуває один з пріоритетних напрямів художньої творчості – використання нетрадиційних технік малювання. Це спонукає до розвитку уяви та просторового сприяняття світу дитиною, творчого мислення, творчої активності. Нетрадиційні техніки малювання демонструють дивне поєднання технік та матеріалів.

  Вихованці «Зразкового художнього колективу» гуртка ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна, протягом тижня оволодівали нетрадиційними техніками. На кожному занятті педагог знайомить вихованців з новим видом нетрадиційного малювання, поєднуючи вже набуті знання з новими. Цього тижня з вихованцями було проведено творчу гру «Малюю як Пікассо». Вихованці познайомилися з творчістю видатного всесвітньовідомого митця Пабло Пікассо та створили роботу «Портрет Дори» за мотивами творчості іспанського художника. На заняттях у молодшій та старшій групі відпрацювали правила лінійної побудови пейзажу. Діти молодшої групи виконали малюнок «Спогади про літній відпочинок», старшої – малюнок «Осінній пейзаж». Юлія Масіна проводить консультації по Viber з тими вихованцями, у яких немає можливості долучатись до онлайн-занять. До заняття молодшої групи цього разу долучились вихованці гуртка «Школа журналістики», які зацікавлено слухали пояснення педагога та самі спробували себе в образотворчому мистецтві.

Вихованці старшого ансамблю студії естрадного співу «Сузір’я» радісно відгукнулись на пропозицію керівника Людмили Доленко вивчити і записати нову пісню у студії Микити Горшкова. Пісня була розкладена на голоси. Кожен повинен записати свій голос, потім треба зробити плюсовку пісні. Всі діти працюють з натхненням. Людмила Олександрівна тримає тісний онлайн-зв’язок з батьками вихованців: постійно спілкується на різні теми, вислуховує проблеми, надає поради. 

Вихованці гуртка ДУМ «Колаж» (керівник Лариса Ігнатьєва) протягом тижня продовжили виготовляти органайзери «Метелик». Фото готових гарних виробів з паперу можна побачити на сторінці ОБХТ платформи Facebook. Лариса Анатоліївна підготувала онлайн-заняття, на якому діти працюватимуть з фетром; розмістила навчальне відео та завдання для гуртківців у додатку Google Classroom для вивчення і практичного тренування виконувати різні ручні шви. Вихованці всіх груп гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (керівник Наталія Губська), протягом тижня малювали пластиліном казкову композицію на картоні «Совеня». Для виконання робіт дітям знадобилися різні матеріали та інструменти, а саме: пластилін різних кольорів, картон, олівці, стеки, зубочистки, вологі серветки. В рамках підготовки до онлайн-занять Наталія Михайлівна опрацювала теоретичний матеріал за інтернет-ресурсами, переглянула майстер-класи, вивчала різні декоративні техніки та матеріали, прийоми роботи з ними; виготовила зразки запланованих декоративних робіт. Творчо виконані композиції вихованців можна побачити на сторінках ОБХТ та гуртка платформи Facebook. Тетяна Даниленко, керівник хореографічного гуртка «Зорянка» в рамках самоосвіти прослухала вебінар на тему: «Як говорити з дітьми про війну засобами мистецтва: збираємо та аналізуємо матеріали для різних уроків». Учасники вебінару поділилися досвідом організації освітнього процесу в умовах війни, отримали поради щодо протидії емоційному виснаженню, а також навчилися ефективно відновлювати власні емоційні та фізичні ресурси. На онлайн-заняттях хореографічного гуртка «Зорянка» вихованці підготовчої групи виконували тренаж зі скакалками, вивчали техніку виконання стрибків; діти молодшої групи робили тренаж на партері, працювали над координацією; діти середньої групи розучували вправи на координацію; старші вихованці робили тренаж на зміцнення та розтяжку м’язів, продовжили розучувати танцювальну зв’язку.

   Для вихованців вокальної студії естрадного співу «Дивограй» керівник Людмила Шепелевич провела виховний онлайн-захід, присвячений Хелловіну. Навіть святкуючи онлайн, діти використали відповідну атрибутику, макіяж, костюми, прикрасили свої оселі, розповідали моторошні оповідки. Гурківці весело провели час: разом розгадували загадки, спілкувались, влаштували презентацію тематичних костюмів.  Дмитро Сиротін, вихованець гуртка «Школа журналістики», (керівники Вікторія Панченко, Дмитро Чуприна, Ірина Василенко), записав інтерв’ю з керівником вокальної студії естрадного співу «Дивограй» Людмилою Шепелевич. Педагог розповіла, як проходять заняття гуртка в період воєнного стану, як розповідати про війну мовою музики, що сьогодні її надихає на творчість; дала відповіді на запитання, навіщо потрібно мистецтво під час війни, як зміниться українська музика після закінчення війни. Людмила Дмитрівна висловила меседж: «Українці – це люди з щирими серцями та великою душею. Ми об’єдналися задля захисту своєї землі, свого майбутнього. Голосно необхідно заявляти, що ми такі є, що ми гідні, що наша нація непереможна». Наостанок педагог побажала читачам натхнення, мирного неба та скорішого повернення до рідних домівок та нашого освітнього закладу. 3 грудня 2022 року виповнюється 300 років від дня народження Григорія Сковороди – видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, музиканта, педагога. Враховуючи важливість постаті Григорія Сковороди, Верховна Рада України прийняла Постанову «Про відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди (№973-ІХ)». З метою вшанування та осмислення інтелектуального надбання Григорія Сковороди, вивчення спадщини філософа як скарбниці національної культури, надання можливості здобувачам освіти повною мірою відчути глибину, багатогранність та важливість постаті українського філософа-митця, розвитку та виховання в дітей історичної пам’яті й ідентичності протягом листопада-грудня в гуртках та студіях прийнято рішення для вихованців провести різні заходи. Лариса Ігнатьєва для вихованців гуртка ДУМ «Колаж» провела бесіду про життєвий і творчий шлях Григорія Сковороди. Людмила Шепелевич для дітей вокальної студії естрадного співу «Дивограй» провела інформаційну годину: цікаві факти про українського мандрівного філософа, обговорення афоризмів.

 

Всі новини →