Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Засідання ради професійної освіти Миколаївської області

27/12/2019

 26 грудня 2019 року на базі Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва відбулося засідання ради професійної освіти Миколаївської області під головуванням заступника голови ради професійної освіти Миколаївської області, директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації  Удовиченко О.О.

            У роботі Ради взяли участь: Комісарова Л.О., заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації; члени Ради.

            В ході засідання Ради зазначено, що професійна (професійно-технічна) освіта - невід’ємна складова освітянської галузі області, основним завданням якої є задоволення потреб регіону у кваліфікованих робітничих кадрах. І тільки та країна, яка має кваліфіковану робочу силу, не програє у світовій конкуренції.

            Акцентовано увагу на розвитку професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївщини, а саме: створенні навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням та центрів професійної досконалості,  підготовці кадрів за професіями загальнодержавного значення, впровадженні елементів дуальної форми навчання на підготовку кваліфікованих робітників, проєкті «Освіта. Професія. Кар’єра», метою якого є підвищення престижності робітничої професії, розвиток життєвих компетенцій учнів та державно-приватного партнерства тощо.

У ході Ради розглянуто та погоджено:

 проєктні обсяги прийому за регіональним замовленням у закладах професійної (професійно-технічної) освіти на 2020 рік на підготовку кваліфікованих робітничих кадрів та фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «фаховий молодший бакалавр»;

проєктні обсяги прийому за регіональним замовленням у закладах фахової передвищої  освіти на 2020 рік за освітньо-кваліфікаційним рівнем «фаховий молодший бакалавр».

Членами Ради також погоджено внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 04.07.2019 № 261-р "Про затвердження обсягів регіонального замовлення на підготовку у закладах фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти області робітничих кадрів та молодших спеціалістів у 2019 році".

            В обговоренні питань взяли участь: Олійник А.І., директор Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій, голова Ради директорів закладів фахової передвищої освіти I-II рівнів акредитації Миколаївської області, Зайковський О.С., директор Державного вищого навчального закладу "Миколаївський політехнічний коледж", Машков О.В., директор Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг, Матвійчук О.А., директор Миколаївського професійного машинобудівного ліцею.  

Всі новини →