Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Для фахівців інклюзивної освіти Миколаївщини проведено обласний семінар-практикум «Стратегії фізичної підтримки дітей з порушенням психофізичного розвитку»

09/04/2019

 08 квітня 2019 року обласним ресурсним центром з підтримки інклюзивної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено обласний семінар-практикум «Стратегії фізичної підтримки дітей з порушенням психофізичного розвитку».

У ході семінару-практикуму розглядалися такі питання:

фізичний розвиток як обов’язковий компонент гармонійного розвитку особистості. Сенситивні періоди формування фізичних навичок;

підготовка дітей дошкільного віку до шкільного життя (фізичний аспект);

стратегії організації рухової активності дітей з розладами аутистичного спектру на уроках фізичного виховання в закладах загальної середньої освіти;

компенсаторні можливості дітей з порушенням психофізичного розвитку.

У роботі семінару-практикуму взяли участь учителі та асистенти вчителів інклюзивних класів закладів загальної середньої освіти, учителі-реабілітологи інклюзивно-ресурсних центрів Миколаївської області.

Учасники отримали практичні та методичні матеріали щодо особливостей психофізичного розвитку дітей з особливими освітніми потребами та стратегій організації їхньої рухової активності в освітньому просторі. 

Всі новини →