Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Весняний настрій ОБХТ

12/03/2024

 Протягом звітного тижня керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Ірина Василенко, Вікторія Панченко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк запропонували для онлайн-розкладу заняття в синхронному режимі.

            05 березня для педагогів ОБХТ проведено щомісячну нараду. Обговорено такі питання:

            – підготовка до атестації педагогічних працівників (термін засідання, портфоліо);

            – підготовка до проведення контрольних занять за ІІ півріччя 2024 р. (визначення терміну проведення, групи, місця);

            – результати перевірки електронних журналів гурткової роботи;

            – участь гуртків у міжнародному проєкті «Позашілля українським дітям за кордоном»;

            – участь керівників гуртків та вихованців в обласних конкурсах.

09 березня в медіацентрі відбувся захід «Кроки до медіаграмотності», спікеркою якого виступила вихованка гуртка «Школа журналістики» Анастасія Кучер. Керівник Вікторія Панченко за участю вихованців зробила відео про Міжнародний день боротьби за права жінок та до дня народження Кобзаря (цікаві факти про видатного поета Тараса Шевченка).

Вихованці гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, протягом звітного тижня ліпили перші весняні квіти – проліски та розвивали дрібну моторику, уміння визначати форму і пластику окремих частин квітки, удосконалювали навички роботи з пластиліном. Діти також малювали вітальні листівки матусям. На індивідуальних заняттях вихованці продовжили розписувати птаха, малювали ескіз роботи для виставки.

Керівник хореографічного колективу «Зорянка», Тетяна Даниленко з 04 по 07 березня пройшла курси з підвищення кваліфікації при МОІППО «Керівники гуртків художньо-естетичного напряму (хореографія, хор, вокал, інструментальне музикування та акомпанемент, театральне мистецтво)». Також колектив узяв участь у міжнародному проєкті «Позашкілля українським дітям за кордоном». Протягом тижня діти повторювали танцювальний репертуар, набули нових навичок з імпровізації. Тетяна Даниленко була присутня на онлайн-заході «Кроки до медіаграмотності».

Вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, протягом звітного тижня повторювали музичні твори «Ми з України», «Козацького роду». Молодша та середня групи ансамблю прослухали цікаву презентацію про циркове мистецтво. Діти з задоволенням подивилися виступи акробатів, клоунів, дресирувальників слонів. Наразі вихованці готуються до конкурсу Шевченківської поезії «Заповіт-2024».

09 березня в м. Турку Фінляндії відбувся благодійний концерт для збору коштів на потреби ЗСУ. У лютеранській церкві матусі українських дітей влаштували справжнє свято української культури – підготували українські традиційні смачні страви, концерт. Матір вихованки Тетяна Махиня пекла пампушки і коровай. Дівчинка Анна Махиня, солістка вокального колективу «Дивограй», заспівала пісню «Думи мої, думи» на слова видатного поета Тараса Шевченка.

Протягом звітного тижня вихованці ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс», керівники Світлана Раскіна, Віра Раскіна, Дмитро Раскін, продовжили працювати над індивідуальними постановками для танцювальних пар; закінчили роботу над постановкою композиції латиноамериканських танців з ансамблем.

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня проводила онлайн-заняття, індивідуально-групові заняття з тимчасово переміщеними вихованцями, а також заняття на базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс» та на базі дитячої юнацької бібліотеки. Педагог здійснювала підготовку до занять: готувала ескізи, картонні шаблони, пробні об’ємні зразки, заготовки деталей з паперу для аплікацій, елементи деталей мініквітів з атласних стрічок. Протягом тижня провела заняття на тему «Технологія виготовлення виробів технікою аплікації на тему «З жіночим святом», «Сонечко сміється», обємної аплікації «Квіткова композиція». Діти засвоїли техніку роботи з жатим та драпованим папером; виготовили ряд декоративних картинок «Для рідної матусі»; продовжили виготовлення елементів композиції декоративної картинки з атласних стрічок змішаною технікою «Маки». Також гуртківці продовжили роботу над виготовленням декоративної картинки «Веселі пригоди» технікою драпування.

Вихованці гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, на базі обласної бібліотеки для юнацтва в’язали квіткові мотиви, а також завершили в’язати деталі для іграшки «Їжачок». Під час онлайн-занять діти продовжили роботу над лялькою-мотанкою, розпочали виготовляти з бісеру прикрасу «силянка» для ляльки.

На базі бібліотеки № 11 діти продовжили в’язати деталі іграшки «Ведмедик», а також продовжили роботу над виготовленням в’язаної шапочки. Для учнів 1-го класу був проведений майстер-клас з виготовлення листівки до 8 Березня.

На базі бібліотеки № 2 вихованці продовжили в’язати тіло іграшки.

05 березня вихованці гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, в рамках підготовки до ХХІІ-го Міжнародного медіафестивалю-конкурсу «ПресВесна на Дніпрових схилах» відвідали майстер-клас Олега Пономарьова, саундпродюсера, члена журі в номінації «Аудіальне мистецтво» за темою «Про звук та редагування аудіо». На зустрічі говорили про роль аудіо, значення якості звуку, роботі з аудіо на різних платформах, про особливості роботи з мікрофоном, запису в студії та в домашніх умовах. Розглянули питання редагування аудіо та дикторських начиток, вплив акустичного оформлення подкасту/програми/відео, створення власного контенту та про професію саундпродюсера.

09 березня юнкори відвідали майстер-клас «Чи реально зробити мультик самому?», який провів письменник та аніматор Сергій Леоненко. Вихованці дізналися про види анімації, 12 принципів створення аніме, темпоритм, референти, отримали поради щодо створення першого кадру, «живої» анімації.

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (група «Веселі сонечка»), керівник Наталія Губська, протягом тижня знайомилися з різноманітністю природи, особливо весною, вчилися малювати квіти, передавати їх зовнішні ознаки (стебло, листя, пелюстки), закріплювали знання про виразність використання теплих та холодних тонів, удосконалювали навички роботи з фарбами та малювали букет квітів. Вихованці груп «Сонячне сяйво», «Юні майстрині» малювали кольоровими олівцями, закріпили знання про виразність використання теплих та холодних тонів, удосконалювали навички роботи кольоровими олівцями. Діти також декорували предмети побуту – стаканчик для канцелярських приладів. Під час заняття здійснювався розвиток образного, логічного, просторового мислення дітей, окоміру, дрібної моторики, відчуття гармонії, колірні відношення та вміння прикрасити різні предмети побуту поруч власноруч. 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →