Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Спілкуємся, радимся, ділимся: за круглим столом керівники гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів позашкільної освіти

29/02/2024

 Обласним Будинком художньої творчості 29 лютого поточного року проведено онлайн круглий стіл для завідуючих відділами, методистів та керівників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів позашкільної освіти області, в якому взяли участь понад  60 педагогів всіх закладів позашкільної освіти комплексного типу Миколаївської області.

Учасників заходу привітала Лариса Щукіна - директор обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, Заслужений працівник освіти України, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеня, яка звернула увагу на те, що  саме гуртки мистецького спрямування позашкілля сприяють розвитку творчої активності учнів, вивченню народної творчості, образотворчого  і декоративно-ужиткового мистецтва України. Особливо, цінність позашкільної освіти набула нових сенсів в умовах війни, як інструменту для зменшення стресу засобами народної творчості, які цікаво застосовують креативні педагоги майстри та майстрині, відволікаючи дітей та учнівську молодь від реалій сьогодення та залучаючи до участі  в обласних, всеукраїнських та міжнародних заходах.

Заступник директора з навчально-методичної роботи ОБХТ  Вікторія Голянич проаналізувала стан діяльності  гуртків ДУМ та ОТМ закладів позашкільної освіти протягом 4 років. Досвідом роботи своїх закладів  з проєктної діяльності поділилися керівники гуртків та педагоги закладів позашкільної освіти Березанської, Веселинівської, Доманівської та Новобузької селищних рад.

Завідуючі відділами, методисти, керівники гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва  мали змогу розповісти як працюють гуртки зазначеного профілю позашкільної освіти під час воєнного стану їх досягнення, проблеми та шляхи їх вирішення.

Відповідно до плану проведення заходу детально були розглянуті питання підготовки до заходів, що тривають, а саме обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Знай і люби свій край», обласного етапу Відкритого конкурсу мініатюр серед педагогів закладів позашкільної освіти та обласного конкурсу на кращу розробку заняття для гуртків художньо-естетичного напряму закладів позашкільної освіти комплексного типу.

Всі новини →