Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Моя родина - ОБХТ

28/02/2024

 Протягом звітного тижня керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Ірина Василенко, Вікторія Панченко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк запропонували для онлайн-розкладу заняття в синхронному режимі.

На заняттях хореографічного колективу «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, вихованці активно працювали над розвитком рухових навичок, залюбки займалися кардіотренуванням, партерною гімнастикою для покращення дихальної та нервової систем і повторювали рухи вивчених танців. У суботу та неділю діти активно тренувалися для виступу на виставці дитячих картин «Наше життя сучасної та майбутньої України». У суботу вихованці колективу приєдналася до цікавого тренінгу «Телевізійна журналістика. Основи монтажу», який відбувся в ОБХТ в онлайн-форматі.

Керівник гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви» Вероніка Коваль протягом звітного тижня провела зі старшими вихованцями бесіду про теплу та холодну гаму, розбір хроматичної гами з акцентом. Діти молодшого віку малювали український орнамент холодного кольору. Під час індивідуального заняття діти продовжили розписували птаха.

Вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, протягом звітного тижня розучували пісню «Стрітення» та взяли участь у бесіді «Зустріч зими з весною», розповіли про традиції українського народу. Діти також повторили музичну грамоту, розгадували музичні ребуси з назвою нот, вивчили нові скоромовки та руханку «Я банан».

Протягом звітного тижня вихованці ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс», керівники Світлана Раскіна, Віра Раскіна, Дмитро Раскін, продовжили роботу над постановками індивідуальних номерів для кожної пари. Розпочали роботу над постановкою композиції латиноамериканських танців з ансамблем.

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня здійснювала підготовку до занять: готувала ескізи, картонні шаблони, пробні об’ємні зразки поробок, заготовки деталей паперу, фоамірану, атласних стрічок. Провела онлайн-заняття, індивідуально-групові заняття з тимчасово переміщеними вихованцями, а також заняття на базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс» та на базі дитячої юнацької бібліотеки. Протягом тижня провела заняття на тему «Технологія виготовлення виробів технікою аплікації на тему «Мій улюблений клоун». Діти виготовляли об’ємні сувеніри з фоамірану «Підкова» та «Подарунок матусі»; продовжили виготовляти елементи композиції декоративної картинки зі стрічок змішаною технікою «Маки». Продовжили роботу над виготовленням декоративної картинки змішаною технікою «Маки» та «Веселі пригоди». Гуртківці взяли участь у роботі онлайн-конференції журналістів ОБХТ.

21 лютого в гуртку «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, було проведено онлайн-батл «Мовознавчі ігри» до Дня рідної мови. Вихованці згадували частини мови, відмінки, змагалися у конкурсі сенканів та скоромовок, провели гру «Редактор».

24 лютого у гуртку проведено виховну годину «Два роки повномасштабного вторгнення РФ: як це було в Миколаєві». Протягом заходу юнкори презентували власні роботи, присвячені цій темі.

На базі обласної бібліотеки для юнацтва вихованці гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, продовжили в’язати підставку під посуд за принципом в’язання кола, а також роботу над іграшкою «Їжачок». Під час онлайн-занять діти в’язали зразок, який поєднує в собі стовпчики різної будови, продовжили роботу над лялькою-мотанкою, розпочали вишивати фартушок для оздоблення ляльки. На базі бібліотеки № 11 для учнів 2-го класу був проведений майстер-клас з виготовлення пташок з паперу. Також діти продовжили в’язати деталі іграшки «Ведмедик».

На онлайн-заняттях з дітьми повторили шви: «вперед голка», «назад голка», тамбурний шов, обкидний шов. За допомогою швів вихованці виготовили обємну іграшку з тканини «Мишеня».

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (група «Веселі сонечка»), керівник Наталія Губська, протягом тижня вдосконалювали вміння поєднувати окремі елементи та геометричні фігури в цілісне зображення, навчалися передавати фарбами задум (тема «Чарівний птах»). Діти також навчалися виконувати натюрморт у декоративному стилі, розвивали вміння та навички стилізації природних форм (тема «Декоративний натюрморт»).

Вихованці групи «Сонячне сяйво» познайомилися з театром як видом мистецтва, історією виникнення афіші та її призначенням, атрибутами, пов’язаними з театром (тема «Театральна афіша «Кіт у чоботях»). Діти також малювали героїв казки «Кіт у чоботях».

«Юні майстрині» гуртка декорували коробочку, навчилися виготовляти декоративну композицію з паперу та картону (тема «Декоруємо коробочку»), а також взяли участь у роботі медіацентру.

Протягом звітного тижня молодші вихованці ансамблю сучасного танцю «Свято мрій», керівник Наталія Томова, вивчали елементи українського народного танцю та етюд «Механічні ляльки». Діти середньої та старшої груп вивчали елементи класичного танцю, джаз-модерну та комбінації з джаз-модерну та хіп-хопу, повторювали та закріплювали вивчене.

 

 

 

 

Всі новини →