Главная » Новини
Українська | Русский | English
Главная Новини Оголошення Нормативно-правовая база Актуально Доступ до публічної інформації Звернення громадян 1

Новини

Володимир Зеленський: 31 день на фронті немає бойових втрат і поранень, це і є мій обов’язок як Президента

28/08/2020

 Президент України Володимир Зеленський зазначив, що за рік його роботи на посаді завдяки переговорам зі світовими лідерами, Нормандському та Мінському форматам вдалося досягти звільнення близько 150 утримуваних українських громадян та встановлення всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі, який триває вже 31 день.

 

«31 день немає бойових поранень, немає летальних випадків на фронті. Мені здається, що це – непоганий результат. Ще ми повернули близько 150 людей. Завдяки діалогу, завдяки зустрічам, багатогодинним розмовам, перемовинам з багатьма лідерами різних країн і, я думаю, що трішечки завдяки мені», – сказав Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ в межах робочої поїздки на Кіровоградщину.

 

Він зазначив, що встановлення миру на сході України – це його обов’язок як Глави держави і одна з його передвиборчих обіцянок.

 

Президент наголосив, що для досягнення миру задіюватиме всі засоби, які йому доступні. Зокрема, був відновлений Нормандський переговорний формат та активізована робота Тристоронньої контактної групи.

 

«Коли ми повертаємо людей, то запитайте у їхніх батьків, що ми зробили для їхніх сімей. Коли зараз немає бойових втрат на фронті, також краще запитайте у батьків тих, хто героїчно відстоює наш суверенітет і вони живі – живі герої. І це і є мій обов’язок як Президента України», – зазначив Володимир Зеленський.

 

cutt.ly/VfgsnUk

Всі новини →