Homepage Новини Оголошення Regional state administration Актуально Доступ до публічної інформації Звернення громадян 1

Новини

На засіданні оперативного штабу обговорили погіршенням епідемічної ситуації в Миколаївській області та шляхи її подолання

04/09/2020

 03 вересня в ОДА відбулось засідання оперативного штабу щодо запобігання занесенню і поширенню на території Миколаївської області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Трайтлі.

У нараді взяли участь керівник обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної НС природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби Олександр Ігнатенков, заступник начальника Головного управління Національної поліції у Миколаївській області Максим Ахрамєєв, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариса Бурденко та керівники структурних підрозділів. 

На початку наради  Олександр Ігнатенков акцентував увагу на погіршенні епідемічної ситуації як в області, так і в місті. 

«Епідситуація на сьогоднішній день вже розцінюється як неблагополучна. Показник захворюваності на COVID-19, який визначав нас в зеленій зоні, вже чотири дня поспіль перевищує норму» - зазначив він. 

Лариса Бурденко визначила певний ряд проблем, з якими вони зіткнулися під час перевірок шкіл. По-перше, харчування дітей, яке в деяких школах ще не налагоджене, по-друге масочний режим, який дотримується не повністю. Також не до кінця врегульоване питання з провітрюванням класів, адже якщо всі школярі під час перерви вийдуть в коридор, то буде скупчення дітей, що в свою чергу призведе до порушень карантинних норм. 

Також вона повідомила, що на святкових лінійках не дотримувалися масочного режиму та соціальної дистанції. «Де була в інтернеті інформація, про те, що були проведені лінійки з порушеннями – вони всі оштрафовані. Ми подивилися цю інформацію, вийшли на керівників і я вважаю, що починати треба з цього», - зауважила вона.

Керівники підрозділів прозвітували про виконання робіт щодо запобігання занесенню і поширенню на території Миколаївської області гострої респіраторної хвороби та обговорили нагальні проблемі.

За результатами наради доручено здійснювати на постійній основі перевірки закладів освіти робочими групами щодо дотримання карантинних обмежень. Враховуючи швидку заповнюваність ліжок в лікарнях першої лінії доручено звернутися до керівника робіт з ліквідації НС щодо COVID-19 Максима Сепанова стосовно введення в дію КНП Миколаївської міської ради «Міська лікарня №3 та КНП «Миколаївська центральна районна лікарня» Миколаївської районної ради.

 

Всі новини →