Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 17 вересня:

17/09/2020

За минулу добу:

захворіла рекордна кількість — 3 584 особи, із них 301 дитина та 147 медпрацівників;

госпіталізовано 534 особи;

60 летальних випадків;

одужало 1 589 осіб.

 

▪️ Загалом за добу здійснено 53 748 тестувань, у тому числі 29 729 досліджень методом ПЛР, а також 24 019 — методом ІФА.

 

▪️ Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Харківській (483, в т.ч. м. Харків - 411), Тернопільській (390 в т.ч. м. Тернопіль - 113), Одеській (325 в т.ч. м. Одеса - 105), Львівській (234), Івано-Франківській (179) областях та у місті Києві (379).

 

▪️ Мінохорони здоров’я оперативно відреагувало на пропозиції мерів міст, які вони озвучили 14 вересня на нараді з очільником МОЗ, щодо внесення змін до постанови про карантинні заходи. Одразу було підготовлено і подано на розгляд уряду відповідний проєкт постанови. Учора цей документ затверджено на засіданні Кабінету Міністрів.

 

▪️ Затверджені урядом зміни карантинних обмежень, зокрема, передбачають, що рішення про заборону роботи освітніх закладів на територіях із “червоним” рівнем епідемічної небезпеки буде прийматися лише спільно державною та регіональною комісіями з питань ТЕБ та НС. У адміністративних одиницях із “помаранчевим”, “жовтим” та “зеленим” рівнями заборонено роботу шкіл у разі, коли на самоізоляцію відправлено понад 50% класів.

 

▪️ Згідно із затвердженими змінами, “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюватиметься за спільним рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС, якщо рівень захворюваності на COVID-19 у регіоні перевищує середній показник по країні у понад 5 разів або у разі завантаженості понад 75% ліжок у лікарнях регіону протягом 5 днів поспіль. Обмеження вводяться у всіх сферах одномоментно або поступово залежно від епідситуації.

 

▪️ Учора на засіданні уряду також було ухвалено зміни коригуючих коефіцієнтів до тарифів на медичні послуги щодо діагностики та хіміотерапевтичного лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей та лікування дорослих та дітей із туберкульозом. Таким чином, ці тарифи буде збільшено.

 

▪️ Відповідно до протиепідемічних вимог щодо проведення виборів, особи, у яких діагностовано COVID-19, можуть взяти участь у голосуванні вдома. Для цього потрібно повідомити виборчу комісію до 20:00 останньої перед голосуванням п’ятниці.

 

▪️ Ситуація із заповненністю ліжкового фонду в медзакладах, які надають допомогу хворим на COVID-19, — контрольована. МОЗ постійно збільшує кількість ліжок для прийому пацієнтів. Показник заповненості лікарень різниться за регіонами. Наприклад, в Одеській області завантаженість ліжкового фонду складає більше 60%, у Тернопільській — 53%, у Чернівецькій — більше 50%. Однак, при подальшому зростанні захворюваності може виникнути дефіцит ліжкомісць.

 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Всі новини →