Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 16 вересня

16/09/2020

 

 За минулу добу:

- захворіло 2 958 осіб, з них 231 дитина та 149 медпрацівників;

- госпіталізовано 504 особи;

- 76 летальних випадків;

- одужало 1 514 осіб.

 

Загалом за добу здійснено 51 590 тестувань, у тому числі 27 794 дослідження методом ПЛР, а також 23 796 — методом ІФА.

 

Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Тернопільській (380), Одеській (284), Харківській (272, у т.ч. м. Харків - 190), Львівській (187), Івано-Франківській (167) областях та у місті Києві (356).

 

За минулу добу в Україні встановлено антирекорд кількості летальних випадків. При цьому одужала найбільша кількість пацієнтів за весь час пандемії.

 

Понад 90% померлих від коронавірусної інфекції - це люди, що належать до груп ризику: старші за 60 років та мають супутні захворювання (цукровий діабет, серцево-судинні, а також хронічні захворювання нирок та легень).

 

Наразі в Україні введено 28 567 лікарняних ліжок для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 у понад 300 лікарнях. На сьогодні до медзакладів госпіталізовано близько 12 700 осіб і з підтвердженим діагнозом, і підозрою на коронавірусну інфекцію. При цьому у лікарнях із підтвердженим діагнозом знаходяться 8 200 пацієнтів.

 

МОЗ ініціювало з наступного року підвищення тарифу на екстрену медичну допомогу з теперішніх 164 грн на людину до 412 грн на людину. Значним складником запропонованого тарифу є заробітна плата працівників ЕМД та забезпечення лікарськими засобами. За розрахунками міністерства, зарплата лікаря екстреної медичної допомоги повинна становити 21-22 тисяч гривень, водія ЕМД - 12 тисяч гривень. Такий рівень оплати праці дозволить зупинити відтік кадрів.

 

З іншого боку, МОЗ планує з наступного року встановити критерії якості надання екстреної медичної допомоги. Серед них: час доїзду автомобіля ЕМД до пацієнта та маршрутизація. При цьому встановлення індикаторів якості та підвищення зарплати медикам повинно бути одномоментним.

 

Україна повністю забезпечена ПЛР-системами та реагентами до них для проведення тестування на COVID-19. При цьому їх запаси також розраховані на збільшення потужності вітчизняних лабораторій. Закупівля нового діагностичного обладнання, яку МОЗ розпочало в квітні, продовжується і сьогодні.

 

Утилізація використаних масок здійснюється шляхом їх збирання у спеціально виділені для цього контейнери, виготовлені з матеріалу, що підлягає дезобробці. Утилізацію використаних масок здійснюють спеціалізовані організації, які мають відповідну ліцензію.

 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

 

Всі новини →