Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

На Миколаївщині стартує другий етап проєкту Державного аграрного реєстру

11/09/2020

 На Миколаївщині з 16 вересня 2020 року стартує другий етап пілотного впровадження Державного аграрного реєстру, започаткованого Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад.

 

На цьому етапі до пілотного процесу реєстрації аграріїв у Державному аграрному реєстрі залучаються Воскресенська ОТГ Вітовського району та Коблівська ОТГ Березанського району, відібрані за результатами відкритого конкурсу.

 

На період пілоту працівники обраних ОТГ стануть операторами Державного аграрного реєстру і консультуватимуть фермерів з питань роботи реєстру, допомагатимуть реєструватися тим аграріям, які не мають комп’ютера або доступу до мережі Інтернет.

 

В цілому ж зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн вже зараз може будь-який український фермер. Особлива увага під час пілотного впровадження приділятиметься процесу опрацювання заявок на виправлення помилок щодо земельних ділянок у Державному земельному кадастрі.


Нагадуємо, що Державний аграрний реєстр створено з метою кращої підтримки агровиробників, в першу чергу малих і середніх, включаючи домогосподарства. Реєстр об’єднує дані Державного земельного кадастру, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 

За допомогою Аграрного реєстру планується надавати державні сервіси, спростити доступ до банківського фінансування та програм кредитних гарантій, а також запровадити програми цільової державної підтримки й оцінювати їх ефективність.


Аграрний реєстр допомагатиме агровиробникам із реєстрацією земельних ділянок та виправленням помилок щодо прав на землю. Як наслідок, Аграрний реєстр стане важливим інструментом стимулювання зростання продуктивності і доходів аграріїв.

 

То ж запрошуємо власників земельних ділянок, одноосібників, фермерів, господарства різних форм власності долучатися до реєстрації в Державному аграрному реєстрі та користуватися його зручними електронними сервісами.


Реєстрація та користування Державним аграрним реєстром - безкоштовні. Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн можна за посиланням: www.ar.gov.ua

 

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Миколаївської ОДА

Всі новини →