Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Олександр Стаднік зустрівся з представниками громадських організацій Миколаївської області

10/09/2020

 

Вчора, 09 вересня, голова облдержадміністрації провів зустріч з представниками громадських організацій Миколаївської області щодо вирішення питання про можливість затоплення частини національного природного парку «Бузький Гард» та добудови Ташлицької ГАЄС.

 

«Проблема полягає в тому, що завершення будівництва Ташлицької ГАЕС, з поетапним підвищення нормального підпірного рівня Олександрівського водосховища до позначки +20,7 метрів, призведе до затоплення долини р. Південний Буг площею понад 21,1 га», - повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Миколаївської ОДА Олександр Стаднік.

 

Він зазначив, що ця ділянка має загальнодержавне та європейське значення як територія особливого природоохоронного інтересу й має особливий режим використання.  Адже на ці території розташовані іхтіологічний заказник «Південнобузький», національний природний парк «Бузький Гард» та регіональний ландшафтний парк «Гранітно-степове Побужжя». Також  території мають статус пам’ятки культури національного значення «Історичний ландшафт центр Буго-Гардівської паланки Війська Запорозького».

 

«Розуміючи важливість цієї проблеми вирішили разом з громадськістю виїхати безпосередньо на місце. Також, запланували провести круглий стіл аби заслухати думку громади, фахівців та представників органів центральної влади. Маємо почути кожного та спільно напрацювати алгоритм дій», - повідомив Олександр Стаднік.

 

Всі новини →