Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 3 вересня

03/09/2020

 За минулу добу:

- захворіло 2430 осіб, з них 149 дітей та 137 медпрацівників;

- госпіталізовано 416 осіб;

- 54 летальні випадки;

- одужали 859 осіб.

Загалом за добу здійснено 46 151 тестування, з них 23 990 досліджень методом ПЛР і 22 161 — методом ІФА.

Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Харківській області (301), місті Києві (280), Тернопільській (242), Львівській (209), Івано-Франківській (163), Чернівецькій (137) та Одеській (116) областях.

Очільник МОЗ звернеться до контролюючих органів через учорашнє святкування Дня Одеси, де було грубо порушено впроваджені у країні протиепідемічні правила. Масове скупчення людей без дотримання заходів безпеки призведе до стрімкого зростання кількості хворих на COVID-19. При цьому ситуація в Одесі з поширенням коронавірусної інфекції уже досить напружена. Наприклад, станом на 1 вересня із 203 зареєстрованих нових випадків COVID-19 в Одеській області – 131 мешканець Одеси. В Одеській області заповненість ліжок, відведених для лікування хворих на COVID-19, складає 66%.

Заповненість лікарняних ліжок у середньому по Україні складає 44% від майже 36 тисяч ліжко-місць, відведених для лікування хворих на COVID-19.
 

У лікуванні хворих на COVID-19 в Україні наразі задіяні 29,7 тисячі лікарів, а також 46 тисяч середнього та молодшого медичного персоналу. МОЗ постійно нарощує потужності медичної системи.

Вчора уряд ухвалив постанову про виділення коштів на закупівлю препарату “Ремдесивір”. Цей лікарський засіб включений у національний протокол лікування хворих на COVID-19 і демонструє хороші результати при терапії пацієнтів з важким перебігом хвороби. Очікується, що препарат буде закуплено і завезено в Україну найближчим часом.

Станом на 1 вересня вітчизняні медичні заклади повністю забезпечені ЗІЗ. Зокрема, наявні 1,5 млн костюмів біологічного захисту, а запасів масок та респіраторів у лікарнях вистачить на 1,5-3 місяці. При цьому запаси ЗІЗ постійно поповнюються, в тому числі через централізовані закупівлі.

Лікарні повною мірою забезпечені апаратами ШВЛ: наразі їх близько 4 тисяч, з яких використовуються 227.

Близько 33-34% лікарняних ліжок мають підведений кисень. Перед головами ОДА поставлено завдання довести цей показник до 80 відсотків. Для пришвидшення цієї роботи МОЗ підготувало і направило на погодження проєкт постанови про спрощення механізму закупівлі послуг з централізованого підведення кисню до ліжок. Очікується, що документ буде прийнято на наступному засіданні уряду.

Контроль за дотриманням карантинних вимог у гуртожитках лежить на їхніх адміністраціях. Алгоритм дій після виявлення у гуртожитку студента з симптомами COVID-19 чітко прописаний у відповідній постанові МОЗ. З цим документом та іншими рекомендаціями й правилами організації безпечного освітнього процесу можна ознайомитися на сайті міністерства.

Всі новини →