Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Нарада з директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти

27/11/2019

 26 листопада 2019 року на базі Державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» з метою обговорення нагальних та організаційних питань щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти проведено нараду з директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, у  якій взяли участь  директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Удовиченко О. О., заступник директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації – начальник управління науки, координації діяльності вищої та професійно-технічної освіти і кадрового забезпечення Комісарова Л.О., директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Шаповалова Н.В.

Удовиченко О.О. акцентувала увагу на питаннях управління та фінансування у сфері професійної (професійно-технічної) освіти; якості професійної (професійно-технічної) освіти. Зазначила щодо необхідності якісної підготовки учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти до зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році. Наголосила, що автономія закладу освіти – це перш за все відповідальність керівника, тому працювати потрібно на результат, а саме на підвищення якості освіти.

Комісарова Л.О. поінформувала присутніх про виконання обсягів регіонального замовлення 2019 року на підготовку у закладах професійної (професійно-технічної) освіти області робітничих кадрів у порівнянні з попередніми роками. Наголосила на необхідності активної участі закладів професійної (професійно-технічної) освіти у проєктах, мікропроєктах, у конкурсі «Вінтажна кухня» з метою  виявлення та підтримки обдарованої молоді. Акцентувала увагу на створенні навчально-виробничого кластеру між департаментом освіти і науки облдержадміністрації, підприємствами та закладом вищої освіти, що сприятиме об’єднанню зусиль у напрямку системного, конструктивного, взаємовигідного співробітництва, залучення додаткових ресурсів для розвитку професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, підвищенню якості підготовки кваліфікованих кадрів для реалізації єдиних підходів щодо організації та проведення теоретичної, практичної підготовки здобувачів освіти та їх працевлаштуванню після завершення навчання.

Директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Шаповалова Н.В. розповіла присутнім про систему професійної освіти у Польщі, їх досвід та реалізацію навчально-виробничого процесу. Акцентувала увагу на необхідності залучення учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти до активної участі у конкурсах фахової майстерності.

Всі новини →