Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Проведено обласний семінар «Мовно-літературна освіта в Новій українській школі: від знань до компетентностей»

30/10/2019

          29 жовтня 2019 року Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти спільно із Творчим об’єднанням «Соняшник» на базі Миколаївського муніципального колегіуму ім. В. Д. Чайки Миколаївської міської ради проведено обласний інструктивно-методичний семінар «Мовно-літературна освіта в Новій українській школі: від знань до компетентностей» (далі – Семінар).

У ході Семінару розглянуто такі питання:

сучасний урок літератури в новій українській школі: від стратегії до моделей;

урок як студія особистісного розвитку під час підготовки до ЗНО з української мови та літератури: від відтворення до творення;

участь у мовно-літературних конкурсах як розвиток ключових компетентностей сучасного школяра;

особливості проведення ЗНО з української мови і літератури 2020 року;

професійне зростання вчителя-словесника в сучасному освітньому просторі.

Під час проведення Семінару доповідачі визначили вектори стратегічної переорієнтації літературної освіти в Україні, презентували авторські методики підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, провели професійні майстер-класи. Педагоги обговорили представлені матеріали, внесли корективи та пропозиції.

У заході взяли участь методисти української мови і літератури, зарубіжної літератури районних (міських) відділів (управлінь) освіти та секторів освіти об’єднаних територіальних громад, керівники районних (міських) методичних об’єднань учителів української мови і літератури, зарубіжної літератури; учителі української мови та літератури, зарубіжної літератури закладів загальної середньої освіти області, педагогічні й науково-педагогічні працівники кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньої-освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (усього – 275 осіб).

Всі новини →