Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Вітаємо з Днем українського козацтва!

11/10/2019

 Сьогоднішній день об’єднує величні свята – день Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та нещодавно запроваджене державне свято – День захисника України.  

День козацтва – данина пошани героїзму козаків, котрі боролися за вільне життя в незалежній державі, незабутнім сторінкам історії українського національно-визвольного руху.

        Символічно, що День козацтва відзначається разом із православним святом Покрови Пресвятої Богородиці, яку вважають покровителькою українського народу, що надихала козаків, надаючи їм наснаги та сил у боротьбі.

Українське козацтво завжди було і залишається символом мужності, незламності національного характеру, непохитності віри і духу. Адже в його лави вступали найсміливіші чоловіки, яких чекали військові походи і битви, щоденна боротьба проти завойовників. Зі здобуттям Україною незалежності козацька ідея отримала новий потужний імпульс розвитку, знайшла численних прихильників.

Зичу всім козакам, козачатам та їх родинам щастя, здоров'я, наснаги у відродженні кращих національних традицій, плідної праці на благо народу, задля розквіту України.

Сьогодні також свято мужніх оборонців та визволителів  нашої рідної землі, для яких поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова.

Найцінніше, що є в нашому житті – це мир, спокій і стабільність. Саме під захистом українських військових, завдяки самовідданості наших бійців, ми спокійно живемо у своїх домівках, працюємо на своїй землі під мирним небом.

У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство усіх наших бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини.

Бажаю вам міцного здоров'я, добра і щастя, сили і незламної віри у перемогу.

 

З повагою

директор департаменту                                                             Олена УДОВИЧЕНКО                 

Всі новини →