Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Відкриття меморіальної дошки на честь учасника АТО Гуцаленка Миколи Віталійовича

11/10/2019

 

9 жовтня 2019 року, напередодні Дня захисника України, у Миколаївському вищому училищі фізичної культури відкрито меморіальну дошку на честь учасника АТО, молодшого лейтенанта, командира взводу 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України, кавалера ордена "За мужність", лицаря ордену Богдана Хмельницького Гуцаленка Миколи Віталійовича, який загинув у зоні бойових дій 2017 року, віддавши життя за збереження суверенітету та територіальної цілісності української держави.

            Меморіальну дошку встановлено на фасаді будівлі Миколаївського вищого училища фізичної культури, де Герой навчався, та відкрито за участю Миколаївського міського голови Сєнкевича О.Ф., депутата Первомайської міської ради Фролової С.П., представників департаменту освіти і науки облдержадміністрації, побратимів та тренера Миколи, друзів, рідних, мешканців міста, учнів, студентів та викладачів училища.

            Гуцаленко Микола, в минулому - учень Миколаївського вищого училища фізичної культури, студент факультету олімпійського спорту Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, майстер спорту з веслування на байдарках і каное, пішов з життя 23 лютого 2017 року після поранень, отриманих у бою під Авдіївкою. Похований в Миколаєві.

            Присутні розповіли про Миколу, який мріяв про великий спорт та пройшов шлях від початківця до майстра спорту, а під час своїх останніх змагань   в 2014 році, на чемпіонаті України на байдарці-двійці в парі з Вадимом Деревинським посів третє місце з марафону.

            Під час буремних подій 2014 року, коли країна опинилася у небезпеці,  Микола залишив навчання в університеті і вступив до війська. Пройшов щаблями військової кар'єри від солдата до командира взводу, молодшого лейтенанта. Брав участь в обороні Донецького аеропорту, боях під Мар'їнкою, на Савур-могилі.

 

            Присутні вшанували пам'ять Героя Гуцаленка Миколи хвилиною мовчання та покладанням квітів. 

 

 

 

 

 

Всі новини →