Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

У Миколаївській області завершився дитячий «ФЕСТ» - Всеукраїнський фестиваль дитячої художньої творчості «Єдина родина»

17/06/2019

 15 червня 2019 року на Центральній площі міста Очакова відбулося урочистості з нагоди закриття  Всеукраїнського  фестивалю  дитячої художньої творчості «Єдина родина»,  який було проведено  з 09 по 16 червня 2019 року відповідно до Плану Всеукраїнських і Міжнародних заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2019 рік  Українським державним центром позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України, спільно  з обласним  Будинком   художньої   творчості   Миколаївської обласної ради, за підтримки департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації.

У цьому році учасниками фестивалю стали понад 1500 вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти, учні дитячих музичних шкіл та шкіл естетичного виховання з 9 регіонів України. Це колективи з Миколаївської, Донецької,  Сумської, Запорізької, Дніпропетровської, Хмельницької, Кіровоградської, Полтавської та Волинської областей, які змагалися за першість за напрямками: вокальним, хореографічним, народно-інструментальним, фольклорним, цирковим, театральним.

Цікаво та пізнавально відбувалися конкурси з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, які завершилися яскравою виставкою дитячих робіт. 

Для учасників заходу, крім конкурсних переглядів, були проведені творчі лабораторії та майстер-класи за жанрами художньо-естетичного напрямку позашкільної освіти.

Вихованці колективів активно брали участь у розважальних та ігрових програмах, конкурсах, вікторинах та диско-програмах, які були організовані та проведені педагогами обласного Будинку художньої творчості.

Для учасників заходу були організовані екскурсії до Миколаївського міського зоопарку, Миколаївського музею суднобудування та флоту, Миколаївського краєзнавчого музею, Національного історико-археологічного заповіднику «Ольвія», Одеської кіностудії тощо.

Журі фестивалю відмітило оригінальність виступів та високий рівень виконавської майстерності хореографічних, вокальних, інструментальних колективів, юних майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва з закладів позашкільної освіти Миколаївської області, які посіли призові місця у всіх категоріях та напрямках декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

Переможці фестивалю були нагороджені Дипломами І-ІІІ ступенів Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України та пам’ятними подарунками.

Учасники Всеукраїнського фестивалю дитячої художньої творчості «Єдина родина» висловили подяку організаторам за високий рівень організації та проведення заходу, бо такий дитячий «ФЕСТ» - одна з найкращих форм розвитку та оздоровлення дітей, який дає змогу отримали певний досвід, відпочити та перезавантажитись до нових подій та вражень!

Всі новини →