Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

День вишиванки на Миколаївщині! Вишиванка об’єднує всіх!

16/05/2019

 Щорічно  українці святкують День вишиванки. День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Свято не передбачає обов’язкових заходів окрім одягання вишиванки. Хоча протягом всієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом з тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

    На виконання Концепції національно-патріотичного виховання дітей  та молоді, з метою формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття гордості і любові до Батьківщини, 16.05.2019 департамент освіти і науки облдержадміністрації ініціював та провів  обласну акцію-флешмоб до Дня вишиванки «Вишиванка об’єднує всіх».

        По всій області у закладах освіти в цей день пройшли флешмоби, колективи  відзначили свою участь у  заході,  прикріпивши фотографію на гугл-карті «Вишиванка об’єднує всіх». За хеш-тегами  #Миколаївщинавишивана,   #одягнивишиванку  заклади освіти розмістили  повідомлення про свої флешмоби у засобах масової інформації, соціальних мережах та на сторінці  департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації.

        Свято вишиванки в Миколаєві  розпочалося біля Обласного Палацу Культури виставкою старовинних та сучасних вишиваних виробів, яку підготували заклади загальної середньої і позашкільної освіти міста та області.

       Головною подією свята став танцювальний флешмоб в національному одязі «Вишиванка об’єднує всіх», художнім керівником якого була Ольга Олексіївна Дорошина, керівник ансамблю народної хореографії Миколаївського коледжу культури та мистецтв, заслужений працівник культури України.  Діти від початкової школи до студентів вітали Миколаївщину своїм танком.

        Завершився  флешмоб святковим концертом «Україна вишивана».

 

 

 

 

Всі новини →